Ballerup er den mest erhvervsvenlige kommune i Hovedstadsområdet

Dansk Byggeri, erhvervsvenlighed i Ballerup
23. juni 2020

Dansk Byggeri har netop offentliggjort deres undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed i 2020. Her ligger Ballerup Kommune som den eneste i Hovedstadsområdet blandt de mest erhvervsvenlige kommuner.

Ballerup Kommune placerer sig som den bedste kommune i Region Hovedstaden. Nationalt på en 14. plads. Det er en fin placering, synes jeg. Især på områderne omkring byggesagsbehandling og udbudspolitik ligger Ballerup Kommune helt i top, og dét er vi glade for. Vi fortsætter den gode dialog og det gode samarbejde med virksomhederne”, fortæller borgmester Jesper Würtzen.

Analysen er baseret på 22 forskellige parametre fordelt på seks overordnede temaer. I undersøgelsen scorer Ballerup Kommune højt som den eneste i Hovedstadsområdet og ligger derfor igen i år på en samlet 14. plads.

Flere af kommunerne i Hovedstadsområdet er placeret i den nederste tredjedel af Dansk Byggeris undersøgelse, og Solrød Kommune er den eneste ikke-jyske kommune i top 10. Den mest erhvervsvenlige kommune i 2020 er Favrskov Kommune, tæt forfulgt af Thisted, Billund og Skive kommuner.

Undersøgelsen er lavet ud fra Dansk Byggeris medlemsvirksomheders vægtning af de 22 parametre, og som viser, hvordan det er at drive virksomhed i den enkelte kommune.