Borgmester: Jeg håber, at der kommer mere gang i hjulene igen

Borgmester på virksomhedsbesøg
30. juni 2020

Sommeren står for døren, og i den forbindelse ønsker borgmester Jesper Würtzen alle virksomheder en god sommer.

Foto: Borgmester Jesper Würtzen på virksomhedsbesøg i Måløv. Se flere billeder nederst.

Foråret har været en del anderledes, end de fleste kunne forestille sig tilbage i januar og februar, og corona har sat sit præg. Vi er ovre den første store fase og er i gang igen på langt de fleste arbejdspladser. Men, der er selvfølgelig brancher, som er hårdere ramt end andre.

Virksomhederne i Ballerup er generelt kendetegnet ved at være samlet i tre store klynger; IT/tech, finans/fintech og life science. Det betyder, at der ligger rigtig mange vidensvirksomheder i Ballerup Kommune, og ikke så meget produktion, som der gør i andre kommuner. 

”Vi kan derfor se, at det varierer, hvor hårdt krisen har ramt virksomhederne i Ballerup. Men generelt betyder vores erhvervsstruktur, at det ikke ser helt så slemt ud. Eksempelvis har medicinalvirksomheder stadig kunne sælge medicin, og medicobranchen har kunne afsætte udstyr til hospitaler og klinikker verden over. IT og finansvirksomhederne har også fortsat skullet levere deres løsninger”, foræller borgmester Jesper Würtzen og fortsætter:

”Vi kan se, at det går fremad for restauranterne, og butikkerne er også ved at være tilbage igen, men det er klart, at krisen har kunnet mærkes i disse brancher. Jeg håber især, at de brancher, som har været hårdest ramt under Coronakrisen, får mulighed for at rette op på noget af det tabte henover sommeren. Og, så håber jeg, at der kommer gang i eksporten igen. Det vil være afgørende for, at verden igen kan komme på omgangshøjde med tiden lige op til krisen”. 

”Jeg ønsker alle virksomheder i Ballerup Kommune en rigtig god sommer, men mest af alt håber jeg, at verden kommer mere og mere tilbage til en ny normal, hvor vi kan handle med hinanden. Det er vigtigt for Danmarks fremtid”, siger Jesper Würtzen.Virksomhedsbesøg efter Corona-nedlukning

Borgmester Jesper Würtzen og erhvervudviklingschef Jette Rau har i juni genoptaget virksomhedsbesøg hos lokale virksomheder efter en naturlig pause grundet corona. De har bl.a. besøgt flere i detail- og restaurationsbranchen, hvor mange har været hårdt ramt af krisen, men de har også besøgt virksomheder inden for service, teknologi og rådgivning.

”Det er en speciel situation, som Corona har bragt os alle i. Overordnet melder mange virksomheder i Ballerup Kommune, at de kan mærke konsekvenser af nedlukningen, men at de er fortrøstningsfulde. Vi ser dog nogle udfordringer for bl.a. detailbranchen, og derfor har vi allieret os med Erhvervshuset Hovedstaden, som har lavet en målrettet indsats for at hjælpe detailhandlen i Ballerup Kommune”, fortæller erhvervsudviklingschef Jette Rau.

Hun fortsætter: ”Vi håber, at efteråret ikke bliver lige så hårdt som foråret, så butikker og andet serviceerhverv kan holde åbent og modtage kunder. Det glæder os naturligvis, at vi oplever forsigtig optimisme for fremtiden blandt en del af virksomhederne, vi har besøgt. Lad os håbe, at det kan fortsætte sådan”

Poltisk opbakning til erhvervslivet

Politikerne i Ballerup Kommune har forsøgt at understøtte det lokale erhvevsliv bedst muligt under nedluningen ved blandt andet at fremrykke anlægsprojekter og udskyde dækningsafgiften for erhvervsejendomme. Læs mere her

 

Borgmester på virksomhedsbesøg

Borgmester på virksomhedsbesøg i Måløv