Fleksjobbere skaber vækst

Borgmesterbesøg ved Huset Venture
30. januar 2018

Den socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture i Ballerup, har på fire år vendt skuden og skabt vækst. Borgmesteren besøgte i sidste uge arbejdspladsen, hvor 90% af de ansatte er skåne – eller fleksjobbere.

Da borgmester Jesper Würtzen (A) hørte om Huset Venture i Ballerup første gang for fire år siden, var det en virksomhed, der kæmpede en kamp for at overleve. Her fire år senere er skuden vendt, og virksomheden er gået fra at være seks til at være 40 ansatte.

”Det er glædeligt at se, hvad Lone Gregaard har gjort for virksomheden. Første gang vi mødtes, var de nærmest ved at lukke. Det virkede som et mere socialt projekt end som en virksomhed, men hvor er det dejligt at se den flotte udvikling på så få år”, siger borgmester Jesper Würtzen under besøget ved Huset Venture.

Huset Venture er en socialøkonomisk not-for-profit virksomhed, der har et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne.

Ingen taler om sygdom
Huset Ventures mission er at skabe flest mulige job på det rummelige arbejdsmarked, og derfor går alt deres overskud til det sociale formål. Virksomheden drives på almindelig markedsvilkår.

”Folk sagde hele tiden; det kan man da ikke med fleksjobbere. Det er ustabil arbejdskraft. Men vi har vist, at det kan lade sig gøre, og det er vi enormt stolte af”, fortæller Lone Gregaard, afdelingschef for Huset Venture i Ballerup.

Ud af de 40 ansatte i Ballerup-afdelingen er 36 fleksjobbere. Det er folk, der en diagnose, en lidelse eller et handicap, og derfor har nedsat arbejdsevne. De fleste af de ansatte arbejder ca. 15 timer ugentligt.

”I vores virksomhed er der plads til folks faglighed. Bare færre timer ugentligt. Vi taler utrolig lidt om sygdom, for folk kommer her for at arbejde”, uddyber Lone Gregaard..

Borgmesteren på rundvisning
Borgmester Jesper Würtzen er på virksomhedsbesøg et par gange om måneden hos lokale virksomheder, og han havde set frem til at høre om Huset Ventures udvikling. På besøget blev han vist rundt i de forskellige afdelinger; skrædderiet, regnskabskursus-afdelingen og ved det nye forretningsprojekt ”Gaver der gavner”, som laver gavekurve til erhvervslivet med produkter fremstillet socialt eller miljømæssigt bæredygtigt.

”Det har været interessant at se, hvordan en socialøkonomisk virksomhed har grebet udfordringerne an med at leve på markedsvilkår og med ansatte med nedsat arbejdsevne. Her er der jo tale om en succeshistorie, hvilket måske kan inspirere andre”, fortæller Jesper Würtzen.

I Huset Venture er ca. en fjerdedel af de ansatte også bosat i Ballerup Kommune.

Læs mere om Huset Venture her

 

Fakta:

  • En socialøkonomisk virksomhed arbejder for at fremme et socialt, sundhedsmæssigt eller miljømæssigt formål, og den bruger overskuddet på at fremme formålet.
  • Socialøkonomiske virksomheder bliver drevet på almindelige markedsvilkår.
  • Huset Ventures har et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne.
  • Huset Venture arbejder både lokalt og nationalt for at nedbryde barrierer og bane vejen for, at flere mennesker med nedsat arbejdsevne bliver en aktiv del af arbejdsmarkedet.
  • På landsplan har Huset Venture cirka 200 ansatte, hvoraf 90% er fleks- eller skånejobbere.