Giv et lift – eller få et!

Samkørsel i Ballerup
17. december 2019

Du kan gøre en forskel for klimaet ved at give et lift – eller få et – til og fra arbejde. Og samtidig er du med til at lette trængslen på vejene. Der er netop kommet to samkørsels-apps i Ballerup Kommune, som gør det lettere for alle at mødes og køre sammen.

Hver dag pendler ca. 52.000 medarbejdere ind og ud af Ballerup Kommune. Og langt de fleste kører alene i deres bil. Ved at give hinanden et lift kan vi mindske myldretidskøer, parkeringsudfordringer og spildtid i trafikken - og samtidig gøre en forskel for klimaet.

 

Hvem er samkørsel for?

Samkørsel er både for dig, der har en bil med plads til flere og for dig, der ønsker et hurtigt alternativ til at komme til og fra arbejde eller uddannelsessted. Ved at køre sammen sparer du ikke kun på rejseudgifterne, du er også med til at mindske trængslen og dermed CO2-udledningen. Og så må du ikke glemme muligheden for at møde nye, interessante mennesker, der måske kan blive en del af dit netværk.

 

Hvilken forskel kan du gøre?

Der sidder i gennemsnit blot 1,05 personer i en pendlerbil. Hvis det kan hæves det til 1,4, kan vi reducere biltrafikken med op til 25 procent. Der er altså en stor mulighed for, at du virkelig kan gøre en forskel for klimaet – og trængslen. Alene i erhvervsområdet Lautrup er der ca. 20.000 beskæftigede og studerende, der skal frem og tilbage, hvilket giver trængsel i myldretiderne.

Derfor er vi glade for, at der nu er to apps på markedet i Hovedstadsområdet, som gør det nemt og fleksibelt for medarbejdere i virksomhederne at benytte. Den ene app hedder NABOGO og den anden hedder Ta’Med. Begge gør det let for dig at tilbyde eller få et lift.

 

Fakta om NABOGO-app

NABOGO - samkørsel

Med NABOGO bliver samkørsel og lokale virksomheder koblet direkte sammen på mobilen, hvor man hurtigt kan se, om man kan køre med sin kollega eller én lige i nærheden. I app’en bliver der oprettet lokale NABOGO-stoppesteder, så chauffør og passagerer nemt kan finde hinanden. NABOGO er også koblet sammen med Rejseplanen.

I NABOGO er der fastsat priser.Læs mere på nabogo.com

 

Fakta om Ta’Med-app

Ta'Med samkørsel

Når du har oprettet en profil og indtastet din rute, hjælper Ta’Med dig med at finde samkørere. Som passager kan du automatisk blive opdateret, når din fortrukne chauffør tilbyder et lift.

Skulle det ske, at din chauffør i sidste øjeblik må aflyse turen, kan du stadig komme frem via Ta’Med-forsikring. Den dækker en taxi til dit mål, hvis det ikke er muligt for dig at finde et andet lift.

I Ta’Med er det liftgiveren, der fastsætter prisen. Læs mere på fdm.dk/ta-med