Iværksætterkonkurrence med fokus på at gøre en forskel for udsatte

Projekt Edison - lokalfinale i Ballerup
15. november 2019

Elever fra 6. klasser i Ballerup Kommune konkurrerede i lokalfinalen i iværksætterkonkurrencen Projekt Edison om at komme til landsfinalen med deres gode, innovative idéer.

Foto: Social-Bot fra Skovlunde Skole

6. klasserne i Ballerup Kommune havde masser af gode idéer og koncepter med i skoletasken til årets lokalfinale i Projekt Edison. Temaet for årets entreprenør- og iværksætterkonkurrence var ’værdifulde fællesskaber’, så eleverne skulle tænke ud af boksen og udvikle nye koncepter, der styrker fællesskaberne for socialt udsatte, sårbare børn og unge samt svage grupper i vores samfund.

Blandt idéerne var app’en Handi Friends, som er for handicappede, der drømmer om nye venner med samme handicap som sg selv. Og robotten Social-Bot, som du kan bruge, hvis du er for syg til at komme i skole. Så kan følge både undervisning og frikvarter hjemme fra sygesengen ved hjælp af Social-Bot. 

Dommere fra det lokale erhvervsliv
100 elever, fordelt på 21 grupper fra fem distriktsskoler, havde kvalificeret sig til lokalfinalen på Tapteten. Til finalen skulle eleverne præsentere deres koncept på en stand og pitche deres idé over for tre forskellige dommere, der bl.a. var hentet fra det lokale erhvervsliv i Ballerup Kommune. 

”Grupperne har haft sjove og kreative ideer, og de har tænkt nye tanker omkring, hvordan man kan skabe værdifulde fællesskaber. Det her er jo fremtidens medarbejdere for os. Så derfor er det spændende for os erhvervsfolk at se, hvordan ungdommen arbejder i dag, hvordan de tænker, og hvilke idéer de har.  Og det ser rigtig lovende ud! Vi glæder os til, de engang kommer ud på arbejdsmarkedet,” fortæller Gordon Kristensen, Business Developer i ATEA og dommer ved lokalfinalen.

Kreative idéer som kan blive til meget
Dommerne vurderede bl.a. om idéen skabte værdi for andre, og om gruppen havde undersøgt, hvordan idéen kunne blive til virkelighed. 

”Eleverne er utrolig dygtige til at bruge digitale virkemidler, det kan vi lære noget af i virksomhederne. Vi skal lad os inspirere og tage idéerne til os, for de kommer og sprænger rammerne. Nogle af de ting jeg har set i dag, er tæt på at være flyvefærdige, så med de rigtige midler, så kunne idéerne faktisk blive til noget i morgen,” siger Niels Boel, Channel Director i Schneider Electric og dommer ved lokalfinalen.

-Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange dommere, fordi de tog sig tid til opgaven. De var med til at skabe en ambitiøs og professionel lokalfinale, og det gør en kæmpe forskel for eleverne, fortæller udviklingskonsulent Sanne Askholm, der er ansvarlig for Projekt Edison i Ballerup Kommune. 

Fem grupper er klar til den nationale Edison-finale
Der var kamp om pladserne til finalen, for niveauet var så højt blandt finalisterne, at det var de helt små marginaler, der gjorde udslaget.

Til slut blev det fem grupper fra hhv. Skovlunde Skole og Måløvhøj Skole, der løb med finalepladserne. De fik flødeboller med hjem til klassen og en billet til den nationale finale i Projekt Edison i Fredericia den 21. november. 

Vinderne af Edisonfinalen i Ballerup Kommune:
iGhetto: Skovlunde Skole
Social-Bot: Skovlunde Skole
Handi Friends: Måløvhøj Skole
Mobbetesten.dk: Måløvhøj Skole
www.sygegruppen.dk: Måløvhøj Skole