Matchmaking business

Mentorprogram i Ballerup
28. september 2017

BusinessBallerup har matchet iværksættere med erfarne mentorer gennem et nyoprettet mentorprogram. Formålet er, at iværksætterne kan få sparring, der kan hjælpe dem til mere vækst.

Den 12. september 2017 havde Ballerup Kommune kick off på et nyt mentorprogram, hvor erfarne virksomhedsledere blev matchet med iværksættere.

”Det var en god oplevelse, og det er bare rart at få mulighed for at få kompetente øjne udefra til at give sparring og nye vinkler, der kan hjælpe ens virksomhed. Som enkeltmandsvirksomhed er dét noget, jeg har savnet”, fortæller iværksætter og indehaver af virksomheden Legehjul, Kim Nørgaard, der deltog i mentorprogrammets kick off.

Til stede på mentorprogrammets første dag var fem erfarne erhvervsfolk, som gerne vil være mentorer for iværksættere og hjælpe dem videre på vej. Én iværksætter ad gangen kom ind foran mentorerne og præsenterede deres virksomhed og udfordringer, hvorefter mentorerne diskuterede, hvem af dem kunne være det bedste match for iværksætteren.

”Jeg synes, det giver et enormt ”kick” at være mentor. Det er rart at kunne bidrage med viden og udvikling, men det giver også meget den anden vej, og jeg ser det også som en måde at udvikle mig selv endnu mere på. Jeg synes, at det var et meget inspirerende arrangement som var stablet på benene den 12. september, og jeg glæder mig til at følge resultaterne”, siger en af mentorerne Lars-Erik Rasmussen fra Greens Engros.

Mentorprogrammet er et nyt tiltag
Ballerup Kommune vil gerne gøre noget for lokale iværksættere. Det seneste år er der etableret flere forskellige tilbud for små virksomheder og iværksættere, og mentorprogrammet er det nyeste tilbud for iværksættere og mindre virksomheder med vækstpotentiale og -lyst.

”Jeg er imponeret over, at Ballerups Kommune gør en særlig indsats overfor iværksættere. Det er virkelig et positivt initiativ, som jeg forventer giver stor effekt – både på den korte og lange bane”, siger Lars-Erik Rasmussen.

Mentorrelationen mellem mentor og iværksætter kommer i udgangspunktet vare ca. et halvt år med udgangspunkt i seks møder.

”For mig kommer dette tilbud som en kærkommen hjælp. En mulighed jeg ikke selv havde tænkt på, men som forhåbentligt kan gavne min virksomhed. Jeg har haft et efterfølgende møde efter kick off-dagen, og jeg er meget spændt på det videre forløb”, fortæller Kim Nørgaard.

Mentorprogrammet startede med at matche mentorer og iværksættere den 12. september, og planen er, at de skal mødes i løbet af de næste 6 måneder.
Læs mere om mentorordningen her