Robotter på arbejdspladsen og til nytårskur

Erhvervslivets Nytårskur 2018
29. januar 2018

Robotten Pepper stod klar sammen med borgmesteren til at byde de 200 deltagere velkommen, da dørene gik op til Erhvervslivets Nytårskur.

Der var festlig stemning fra starten, da Erhvervslivets Nytårskur gik i gang. Servicerobotten Pepper bød velkommen, spillede saxofon og stillede op til selfies med de mange gæster, da de ankom. Temaet for årets nytårskur handlede om, hvordan virksomheder kan bruge forskellige robotteknologier og digitalisering til at automatisere og effektivisere arbejdspladserne.

En glad minister på hjemmebane
Dagens program startede med, at borgmester Jesper Würtzen, formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Musa Kekec og erhvervsudviklingschef Jette Rau hver fortalte om de politiske visioner og konkrete ambitioner og tiltag på erhvervsområdet i Ballerup Kommune.

Herefter kom årets hovedtaler, erhvervsminister Brian Mikkelsen, på scenen. Han var i sit es, for han var tilbage i barndomsbyen med de minder, det gav. Indledningsvist fik han en snak med Pepper, herefter fortalte han om regeringens nye udspil til digitaliseringsstrategi, og til sidst var der mulighed for at deltagere i salen kunne stille spørgsmål til ministeren.

Brian Mikkelsen, Erhvervslivets nytårskur

Automatisering og digitalisering kan have mange former
Efter en god netværkspause var der tre virksomhedsoplæg med fokus på fordelene og udfordringerne ved at digitalisere flere arbejdsgange og indføre forskellig robotteknologi til at understøtte og udvikle forretningen. To af oplæggene kom fra lokale virksomheder i Ballerup Kommune, Fujitsu og Erfa Inventar, og det sidste oplæg var af Peppers ejer; Kube Data.

”Vi hører ofte, at mange virksomhedsledere spørger sig selv om, hvorvidt virksomheden skal fortsætte som hidtil eller om det vil være relevant at digitalisere og automatisere dele af virksomheden. Men de er tit i tvivl, om det er dyrt eller om det har store konsekvenser for medarbejderne. Derfor er det heldigt, at vi har virksomheder her i kommunen, som gerne vil dele deres erfaring og viden på området”, fortæller borgmester Jesper Würtzen.

Nytårskuren sluttede af med mulighed for at netværke. Gæsterne kunne tage hjem efter en spændende eftermiddag med viden robotter på arbejdspladsen og et møde med en robot på rådhuset.

Se billeder fra nytårskuren her (åbner i nyt vindue)

Se et lille videoklip fra nytårskuren her: