Skovlunde-virksomhed hædret med initiativpris

Biometric Solutions vinder DI Hovedstadens initiativpris 2019
7. november 2019

Skovlunde-virksomheden Biometric Solutions er gået fra tre til 23 medarbejdere på fem år. De leverer digitale identitets-løsninger til 43 kommuner og ambitionerne er tårnhøje. Deres vækstrejse er nu blevet hædret med DI Hovedstadens Initiativpris 2019.

Billedtekst: Biometric Solutions i Skovlunde har fået DI Hovedstadens Initiativpris for deres flotte vækst og mod til skalering. På billedet fra venstre: Borgmester Jesper Würtzen, medejer Malte Gormsen, CEO Alex Ramskov Johannsen og bestyrelsesformand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.
 

Muligheder skabes gennem hårdt arbejde, dygtige medarbejdere og ved at skabe værdi for kunder. Og derfor er det nemt at give prisen til jer i år; for lige netop dét, er I et udtryk for”, sagde formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede i sin tale til Biometric Solutions ved prisoverrækkelsen den 1. november på Mileparken i Skovlunde Erhvervsområde.

Initiativprisen uddeles hvert år til en mindre eller mellemstor virksomhed, der har skabt et godt grundlag for vækst gennem initiativ og særlig virkelyst. I år har kriteriet for prisen været, at vinderen skulle have fokus på det mod og den indsigt, det kræver at igangsætte en markant skalering af virksomheden. Og det har Biometric Solutions i dén grad. Derfor modtog de DI Hovedstadens Initiativpris.

De hurtigste i Danmark til at lave pas
Biometric Solutions lever af at levere digitale identifikationsløsninger til en lang række offentlige institutioner, herunder Ballerup Kommune. Deres løsninger er særligt kendt for deres design og brugervenlighed, og de er udviklet i tæt dialog med de offentlige kunder.

På rådhuset i Ballerup Kommune kan borgerne opleve de karakteristiske hvide passtandere, der tager pasfotos, fingeraftryk og bruges til at skrive under på.

”I har fundet en forretningsmodel, hvor vi som kommune kan få glæde af det her professionelle udstyr og tilbyde en hurtig, digital løsning til borgerne uden store omkostninger for kommunen. Borgerne får en hurtig betjening og sparer en tur til fotografen. Vi har efterhånden fremvist passtanderen til mange forskellige parter – også udenlandske gæster fx fra Tyskland – og de er meget imponerede. Og det er vi sådan set også selv. Vi er faktisk de hurtigste i Danmark til at lave pas lige nu, takket være jer, fortalte borgmester Jesper Würtzen til prisoverrækkelsen.

Taknemmelig for anerkendelsen
Biometric Solutions har eksisteret i knap 10 år, og har de seneste fem år været på en enorm vækstrejse fra tre til 23 ansatte og til at være markedsledende i Danmark inden for deres område.

”I skaber løsninger igennem en hel værdikæde; I skaber software, I skaber hardware, I skaber unikke interaktionsfelter med borgere og I skaber relationer med kunderne. I er en skabende virksomhed”, lød nogle af rosende ord fra formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

Og stoltheden blandt medarbejderne, ejerne og direktøren i Biometric Solutions var ikke til at tage fejl af.

”Det er med en vis ydmyghed og en stor glæde, at jeg på vegne af ejerkredsen og medarbejderne tager imod denne pris. Når man vækster som vi gør, og brændende har et ønske om konstant at professionalisere sig, så kan hverdagen godt være en smule hektisk og usikker. Denne her pris er en motivation og en anerkendelse for det store arbejde, vi alle udfører hver dag, og som skal bringe virksomheden videre”, sagde CEO Alex Ramskov Johannsen, da han fik overrakt prisen.

”Det er jo en pris, der fokuserer på modet til skalering og nogle af de svære beslutninger, der ligger bag at drive en virksomhed til, hvor vi er i dag. Jeg er virkelig glad for, at nogen har lagt mærke til vores rejse”, tilføjede han.

Biometric Solutions har planer om at skalere til det europæiske marked i de kommende år.