”Smagsprøver man har lyst til at smage på”

Greens Engros og BusinessBallerup
28. juni 2017

Virksomheder skal føle sig velkomne og godt behandlet i Ballerup Kommune. BusinessBallerup har spurgt nytilflyttede Greens Engros, hvordan skiftet fra Valby til Skovlunde samt mødet med en ny kommune har været.

Greens Engros flyttede officielt fra Valby til lokalerne i Skovlunde den 1. januar 2016. Reelt skete det juleaftensdag, som er den eneste dag på året, hvor virksomheden holder lukket. Inden lokalerne var indflytningsklare, havde Greens Engros haft en del kontakt med Ballerup Kommune angående tilflytning og ombygning af lokalerne.

”Ballerup Kommune var meget hjælpsomme, da vi flyttede hertil. Vi havde ingen udfordringer med myndighedsgodkendelser og ansøgninger. Selvfølgelig skulle tingene være i orden, men jeg følte, jeg blev mødt af en imødekommenhed og interesse i at få tingene løst hurtigt, ansvarligt og forsvarligt”, fortæller projektleder Lars-Erik Rasmussen fra Greens Engros, der var ansvarlig for flytte- og byggeprocessen.

Velkommen til Ballerup Kommune
Greens Engros boede i mange år på Grønttorvet, som skulle lukkes i Valby, og i den forbindelse begyndte virksomheden at kigge mulige lager- og logistiklokationer til den voksende virksomhed. Kravene var, at det skulle være tæt på København og gode trafikale forhold samt til fornuftige priser – og her vandt Skovlunde.

”Vi er blevet taget godt imod. Både med myndighedsbehandlingen, der har været en fra BusinessBallerup og byde velkommen og så vi er glade for de tilbud, som Ballerup Kommune tilbyder virksomhederne, som fx netværk, konferencer og gå-hjem-møder”, fortæller Lars-Erik og fortsætter:

”Der er forskel på at få trukket noget ned over hovedet og så få nogle smagsprøver, som man har lyst til at smage på. Der synes jeg, at Ballerup Kommune har tilbudt nogle ting, der har været så interessante, at man gerne vil bruge en eftermiddag på det”.

Borgmesterbesøg og samarbejde med DTU
I februar i år fik Greens Engros besøg af borgmester Jesper Würtzen. Han besøger ca. hver anden uge en lokal virksomhed. Greens Engros ønskede kontakt til DTU, og Ballerup Kommune kunne i forlængelse af besøget formidle de rigtige kontakter.

”Vi er i gang med at skulle implementere noget ny teknologi, og da det ikke findes i Danmark, så vi ønskede at samarbejde med DTU for at finde ud af, hvordan vi kunne få det implementeret. De kunne tilbyde både at hjælpe os med projektudviklingen og med noget faglig kompetence. Og omvendt kunne deres undervisere og elever få adgang til noget af den nyeste teknologi, så de er helt fremme i skoene”, fortæller Lars-Erik.

I forlængelse af besøget fra Ballerup Kommune blev der også formidlet kontakter til andre virksomheder og lokale netværk, ligesom Greens Engros også er sat i kontakt med Jobcentret i Ballerup angående ledige stillinger.

Fakta om Greens Engros:

  • Greens startede i 2005 som Greens Grønthandel på Peter Bangsvej på Frederiksberg, men kom hurtigt ind i cateringbranchen
  • Grønthandlen blev solgt fra, og i 2008 rykkede Greens ind på Grønttorvet i Valby og satsede rent på catering- og restaurationsbranchen
  • Greens Engros flyttede i 2016 til Skovlunde og beskæftiger i dag 150 medarbejdere
  • Greens leverer bl.a. grøntsager til restauranter i København, friskpresset juice til Lagkagehuset og c-salater i Coop
  • Greens har i 2010, 2011, 2012, 2013 som 2015 modtaget Børsens Gazellepris
     

Greens Engros Juicemaskine
Foto: Juicemaskine hos Greens Engros

Greens Engros Juice