Udenlandske virksomheder vælger Ballerup

Udenlandske virksomheder placerer sig i Ballerup
13. december 2016

En ny analyse viser, at Ballerup er det mest attraktive sted i Danmark for udenlandske virksomheder at placere sig.

En analyse fra Kraks Fond Byforskning viser, at udenlandske virksomheder kigger efter lokale rammebetingelser, når de skal vælge et sted at placere sig. Ballerup topper listen ved bl.a. at have god infrastruktur, erhvervsklynger og tilgang til kvalificeret arbejdskraft. 

”De udenlandske arbejdssteder i Danmark, er ofte placerede tæt på andre udenlandske arbejdssteder i industriklynger, som vi for eksempel ser i de københavnske omegnskommuner”, siger Bo Bernhard Nielsen, der i samarbejde med tre forskerkolleger står bag rapporten fra Kraks Fond Byforskning. 

Analysen peger på, at kommunerne omkringliggende København byder på billigere husleje sammenlignet med selve hovedstaden, og samtidig nyder godt af storbyens kosmopolitiske miljø. Netop placeringen i nærheden af København gør, at den højtuddannede arbejdskraft er inden for rækkevidde. En veludviklet infrastruktur er en anden faktor som ofte omtales i forbindelse med at tiltrække udenlandske virksomheder. Og på disse parametre placerer Ballerup Kommune sig altså helt i toppen.

Ballerup er en del af Greater Copenhagen
”Ballerup Kommune har for mange år siden truffet nogle vigtige politiske beslutninger, der har resulteret i, at vi i dag har flere erhvervsområder med et stort antal virksomheder. Derfor står vi også stærkt ved at have flere forskellige erhvervsklynger, mange vidensstærke virksomheder samt fokus på gode lokale rammebetingelser, der skaber rammer for udvikling", siger direktør i Ballerup Kommune Carsten Riis.

Og han tilføjer: "For at fastholde en god position og fortsat kunne være et attraktivt sted for udenlandske virksomheder at slå sig ned, så er vores samarbejde i Greater Copenhagen alfa og omega. Ballerup er interessant for resten af verden ved at være en del af noget større”.

Ballerup Kommune er en del af Greater Copenhagen-samarbejdet, som er et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige, med fokus på at fremme væksten i området. Her vil man sammen stå stærkere for bl.a. at kunne konkurrere med andre metropoler i Europa. Det er en vigtig udvikling for at kunne skabe flere jobs, en bedre international infrastruktur samt tiltrække investorer, turister og virksomheder.

Kommuner hvor udenlandske virksomheder placerer sig

Oversigt over, hvor udenlandske virksomheder placerer sig (fra Kraks Fond Byforsknings rapport, s.14)

Læs rapporten fra Kraks Fond Byforskning her. Den kortlægger sammenhængen mellem lokale rammebetingelser og den geografiske placering af udenlandske arbejdssteder i det danske kommunale landskab.