”Vi vil iværksættere og små virksomheder”

Iværksættere og mindre virksomheder
29. august 2017

Sidste år vedtog Ballerup Kommune en iværksætterstrategi, der skal sørge for gode rammevilkår for vækstiværksættere og mindre virksomheder med vækstpotentiale. Her et år efter er vi godt på vej.

Ballerup Kommune gør noget for lokale iværksættere. Det seneste år er der etableret flere forskellige tilbud for små virksomheder og iværksættere. I september skydes det nyeste tilbud i gang; en mentorordning for iværksættere og mindre virksomheder med vækstpotentiale og -lyst.

Giver erfaring videre
BusinessBallerup har samlet nogle skarpe, erfarne virksomhedsledere, der alle tidligere har prøvet at opstarte egen virksomhed. De kan blive mentorer for virksomheder og iværksættere med konkrete udfordringer og et ønske om vækst.

”Mentorprogrammet er et spændende tiltag for iværksættere og mindre virksomheder i Ballerup, der går med et ønske om vækst.  Men måske oplever de, at de kan bruge erfarne virksomhedslederes råd og vejledning til at komme videre med konkrete udfordringer. Jeg håber, at vi med mentorprogrammet kan få lavet nogle gode match mellem virksomheder og mentorer, som også kommer virksomhederne til gavn”, siger formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Musa Kekec.

En af mentorerne i programmet er Sara Juhl fra Bloom, der supplerer:

”Jeg vil gerne dele ud af min alsidige erfaring og hjælpe iværksættere. Det kunne jeg selv have haft glæde af, da jeg vovede springet som iværksætter for 14 år siden”.

Iværksætternetværk og Iværksætterhuset
I Ballerup er der et politisk ønske om at gøre noget for iværksættere og små virksomheder, og derfor blev iværksætterstrategien vedtaget sidste år. Nogle af strategiens indsatser er et iværksætternetværk og rådgivning gennem Iværksætterhuset. Netværket opstartede i november 2016 og har i dag mere end 40 tilmeldte, der deltager i møderne efter behov.

Ballerup Kommune har etableret netværket for byens iværksættere for, at de kan mødes, sparre med hinanden og skabe samarbejdsrelationer på tværs af netværket. Møderne afholdes månedligt med forskellige temaer på dagsordenen. Se de kommende temaer her.

Iværksætterhuset er et gratis tilbud til iværksættere i Ballerup Kommune, der overvejer at starte virksomhed eller er nyetableret og har ambitioner om vækst. Iværksætterhuset tilbyder målrettet 1:1-sparring og vejledning samt events med både bred og mere specialiseret information til iværksættere.

I 2016 benyttede 39 virksomheder sig af 1:1-vejledningen, og der blev afholdt syv workshops i Ballerup.

”Det glæder mig, at Ballerup Kommune har så mange gode tilbud for lokale iværksættere, der har et ønske om vækst. Vi vil nemlig gerne give iværksætterne i Ballerup et godt fundament at udvikle sig ud fra”, afslutter formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Musa Kekec.