Fremtidens Måløv Bymidte afsløret

27. september 2016

Tirsdag den 27. september blev fremtidens Måløv Bymidte afsløret. En enig dommerkomité har valgt ”Måløvringen” som det bedste bud på en udviklingsplan.

Måløv er en bydel med en stærk karakter. Her findes en stærk selvforståelse og et godt sammenhold tæt på skønne, grønne områder. En samlet udviklingsplan, som kan styrke, skabe retning og binde det lokale fællesskab og sammenhold endnu mere sammen i årene frem over, har dog manglet.
 
Den er kommet nu, da sløret for vinderforslaget til en udviklingsplan for Måløv Bymidte blev løftet tirsdag den 27. september ved en reception i Kulturhus Måløv.
 
Københavnsk tegnestue bag forslaget
Vinderen blev den københavnske tegnestue Tredje Natur, som sammen med JA JA Architects står bag forslaget. De to firmaer har allieret sig med faglig bistand fra WSP, Sadolin & Albæk, Platant og HOE360consulting.
 
- Det har været en rigtig fin proces, og det var et enigt dommerudvalg, der pegede på Måløvringen. Forslaget fastholder kvaliteterne i Måløv Bymidte, men det udvider også området og skaber sammenhæng mellem de forskellige områder i Måløv, så der bliver en god ramme for udvikling af bylivet, siger borgmester i Ballerup Kommune Jesper Würtzen, der blandt andre har siddet med i dommerkomitéen.

Se illustration af Måløvringen (åbner nyt vindue)

"Kulturtorvet" skal kickstarte udviklingen
I vinderforslaget bliver der peget på pladsen foran Kulturhus Måløv som et såkaldt ”åbningstræk”, der med ét kan sætte skub i udviklingen af Måløvringen.
 
Med projekt-titlen ”Kulturtorvet” skal byens kultur- og handelskræfter bindes sammen, og der skal skabes et nyt centralt omdrejningspunkt med identitet og nyt liv.
 
- Det har været vigtigt for os, at der i vinderprojektet var et realistisk og realiserbart startprojekt. Kulturtorvet er et godt bud på, hvor vi skal starte. Herefter kan ringen udvikle sig videre frem. I budgetforslaget for 2017 og 2018 er der afsat penge til netop at gennemføre Kulturtorvet, sådan at vi snart er konkret i gang, siger Jesper Würtzen.

Se illustration af Kulturtorvet (åbner i nyt vindue)
 
Seks elementer skaber fremtidens Måløv
Den vindende udviklingsplan for Måløv Bymidte består af i alt seks elementer, som ses som vigtige for udviklingen af fremtidens Måløv. De seks elementer er:
 
• Forstærkede identiteter
• Forbind med byring
• Etablering af sammenhæng
• Skabe mødesteder
• Lav mindre steder
• Fortæt bymæssigt
 
Kom og se fremtidens Måløv
Kåringen af Team Tredje Natur/Ja Ja som vinder kommer efter, at Ballerup Kommune i maj måned i år udskrev en arkitektkonkurrence, hvor tre prækvalificerede teams har deltaget.
 
Vinderforslaget skal nu viderebehandles i tæt samarbejde mellem det vindende team og Ballerup Kommune. Vinderforslaget og de to andre bud på fremtidens Måløv er lige nu udstillet i Kulturhus Måløv frem til den 21. oktober.