De gode historier

De gode historier om hvorfor man arbejder som frivillige, samarbejde mellem offentlige og private virksomheder eller noget helt tredie.

Hvis du eller din forening har en god historie, hører Frivilligsekretariatet gerne fra dig på mail.

På denne side har vi samlet eksempler på hvilke jobs frivillige udfører og andre historier om frivilligt arbejde

Det kører bare for de frivillige! Cykelcaféen er gratis og et uforpligtende tilbud til alle, der gerne vil i gang med motion.
 

Frivillige fra Dansk Cyklistforbund, Ballerup-Måløv-Skovlunde, startede i september 2012 Cykelcaféen i samarbejde med Sundhedshuset.

Fem friske pensionister, alle med en forkærlighed for cyklen som transportmiddel, står for at planlægge og føre an på den ugentlige cykeltur. Og turene køres uanset vejret!

Leif er én af de frivillige, 70 år som med egne ord ”ikke gider sidde stille”. Peter , 78 år, er en anden af de frivillige. Peter har haft et spændende liv bl.a. som uddannet cykelsmed og en hel masse andet. Fælles for dem og de øvrige frivillige er glæden og interessen ved at cykle. Peter har i mange år haft ønsket om at lave en cykelcafe. Han siger: ”Nu er det lykkedes! Jeg glæder mig til hver mandag at være sammen med en masse glade og positive mennesker. Jeg håber at kunne fortsætte mange år endnu.

Cykelcaféen er gratis og et uforpligtende tilbud til alle, der gerne vil i gang med motion og som kan bruges som inspiration til hverdagsmotion. Cykelturene køres hver mandag formiddag på 1½ -2timer og slutter af med socialt samvær og kaffe i Sundhedshuset

Turene går til omegnen af Ballerup kommune i en radius af 15 til 20 km fra Sundhedshuset. Der følger altid en fortælling med på cykelturen om det område man cykler i gennem. Cykeldeltagerne får et helt nyt kendskab til deres egen og nabokommunernes mange smukke og ukendte steder. Turene er planlagt og fortalt af de frivillige, som alle har et stort lokalt kendskab. 

Den 27. januar 2014 bød vejret på sne og fygning, men 12 glade cyklister trodsede det barske vejr for at cykle Skt. Jacobsrutens 16 km gennem den østlige del af Ballerup Kommune.

En anden tur i begyndelsen af 2014 gik til Måløv Rensningsanlæg også kaldet Vandspejlet, hvor 28 cykle-entusiaster fik en rundvisning og en grundig indføring i hvordan Danmarks første rensningsanlæg fra 1968 virker.

Cykelcafeen har stor tilslutning, og har i dag op til 30 cyklister hver gang. De spændende ture, har skabt den store succes og oplevelserne er gået fra mund til mund og omfatter i dag også borgere fra nabokommunerne.

Praktiske oplysninger: 

Mødetidspunkt: mandage i lige uger kl. 9.30
Mødested: SundhedsHuset, Gl. Rådhusvej 13, indgangen ved glasbygningen.
Husk at tage behageligt tøj på. Vi cykler uanset vind og vejr.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Cykelcaféen er åben hele året, og holder kun lukket på helligdage og i skolernes ferier.

Vil du være frivillig:

Kontakt Forebyggelseskonsulent Lisbeth Roed, tlf.4477 2607

 

Skovlunde-virksomhed gav en hånd til friviligheden i Ballerup

Det amerikanske firma PerkinElmer, med dansk afdeling i Skovlunde, sendte mandag den 29. oktober 2012 11 medarbejdere ud i Ballerup for at støtte Ballerups frivillige kræfter.

I samarbejde med daglig leder Frank Weinberger, Baghuset og Michael Hansen, frivilligkoordinator på TAPETEN, kastede medarbejderne sig ud i at renovere, ombygge og male for foreninger og andre frivillige. Det blev til en god dag, hvor Ballerup Dart Klub, Ballerup Skytteforening, de musiske foreninger i Baghuset og flere fik en hjælpende hånd.

Det hele blev koordineret af Stine Gehl fra PerkinElmer: "Vi havde en fantastisk dag, hvor vi, udover at være praktiske også fik en god dag med hygge kollegerne imellem. Vi havde en god positiv oplevelse, og når foreningerne siger de også var glade for vores indsats, så er der vist tale om en helt ægte ”win-win situation”, som vi godt kunne unde andre også at opleve".

Hvordan næste års indsats fra firmaet skal forløbe, er endnu ikke afgjort, men den gode oplevelse ude blandt Ballerups frivillige kan bestemt ikke udelukke, at Perkinelmer gentager succesen næste år.

Som frivillig motionsven giver du ældre mennesker vitaminer til livskvaliteten og en støtte til, at den ældre bliver mere selvhjulpen i hverdagen. Her er historien om 2 mennesker, som begge kom lidt tilfældigt ind i ”Frivillige Motionsvenner” i Ballerup.

Anni og Kirsten er begge gået på efterløn, og begge har været frivillige på hhv. plejehjem og i senioridræt. Da SundhedsHuset i 2012 søgte efter nye frivillige motionsvenner, der havde lyst til at motionere sammen med de ældre i eget hjem eller på et lille hold, tænkte Anni, at det lød som et spændende tiltag, hun havde dog mest lyst til at være aktiv med et hold.

Kirsten mødte sundhedskonsulenten for initiativet en dag i sit lokale fitnesscenter. Ideen blev præsenteret for gymnastiklærerinden Kirsten og tanken om at være frivillig motionsven og træne med ældre borgere på et hold, tiltalte også hende.

Dermed var grundlaget lagt for et hold med stolegymnastik på Forenings- og Frivillighedscenter Tapeten, hvor Kirsten står for planlægning og instruktion af øvelser og musikledsagelsen, mens Annie tager sig af praktiske opgaver, som indkøb af kaffe, kontakt til Sundhedshuset, afholdelse af sommerafslutning/nytårsparole/juleafslutning og meget vigtigt for deltagerne; at der meldes ud, hvornår der er ferie. 

Anni og Kirsten oplever et godt tæt samarbejde med hinanden, med Sundhedskonsulenten i SundhedsHuset og med ”Frivillige Motionsvenner`s” samlede frivillige koordinator, Jytte Mølgaard. Som et ekstra plus har de også fået en målrettet uddannelse med i rygsækken. For Annie og Kirsten er det afgørende, at de laver noget sammen med og for andre. Som Kirsten siger om sin motivation: motion er godt for både os og deltagerne både fysisk og psykisk, og vi bliver selv glade af samværet med vores motionshold.

Det vigtigste for Anni og Kirsten er, at alle deltagerne er motiverede for motionen. Og det er de i høj grad! For alle deltagerne, 4 mænd og 8 kvinder, er det et meget vigtigt punkt på ugeplanen at komme til motion om onsdagen. Udover motionen har samværet også ført til nye venskaber, så deltagerne ikke er isolerede i deres hjem. En af deltagerne er Birgit K på 88, som blev tilmeldt stolegymnastik af kommunens forebyggelseskonsulent for at få motion, men også for at modvirke ensomhed. Birgit K siger: alle kender hinanden og bekymrer sig om hinanden, og forsætter med at beskrive hvordan Anni ringer til hende, hvis hun ikke møder op p.g.a. af sygdom.

Hvis du vil være Frivillig Motionsven, kan du få yderligere oplysninger hos Koordinator Jytte Mølgaard, tlf. 6091 1852 eller på mail.

Frivillige Motionsvenner i Ballerup er et initiativ under SundhedsHuset i Ballerup Kommune.  Formålet med De Frivillige Motionsvenner er at skabe motionstilbud til ældre, der ellers ikke ville være aktive, for derigennem at styrke disses funktionsevne og sociale relationer.