Frivillige hjælper under coronasmitten

De frivillige er med til at få hverdagen til at hænge sammen for de ældre, de særligt udsatte og de karantæneramte i forbindelse med corona-virussen. 

Det er essentielt at kommunens borgere, der har brug for hjælp, kan finde frem til de ydelser, som frivillige tilbyder i Ballerup Kommune. Derfor denne oversigt over frivillige corona-hjælpeinitiativer.

Oversigten bliver løbende opdateret. Har du kendskab til nye hjælpeinitiativer, så send os en mail med information til Frivilligkoordinator Michael Hansen

Røde Kors har oprettet et hjælpenetværk, der for eksempel kan hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. 

Læs mere om hjælpenetværket på Røde Kors' hjemmeside

 

We.Care tilbyder gratis psykologisk rådgivning til corona-ramte danskere. 

Læs mere på We.Cares hjemmeside 

Røde Kors og Boblberg har i samarbejde lanceret SnakSammen.nu. Her kan du finde digitale besøgsvenner.

Initiativet skal give menneskelig kontakt til de mange, der er isolerede og karantæneramte i forbindelse med coronavirussen. 

headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år.

Headspace Ballerup har igen åbent for fysiske samtaler på Linde Allé 7 - eller på en gåtur, hvis du er mere tryg ved det.

Der er åbent for samtaler mandag til torsdag kl. 12-16 (med mulighed for en tid frem til kl. 18 på udvalgte dage).

Du skal blot booke en tid på forhånd. Det gør du ved at sende en sms til 1403 med beskeden ”hs ballerup. Hej jeg vil gerne booke en tid. Hilsen …”.

Du kan også ringe til 25 97 20 09, hvis du vil høre lidt mere om Headspace først.

 

Venligboerne på Møllen har taget initiativ til at danne en lokal gruppe på facebook med det formål at hjælpe folk, som er karantæneramt på grund af coronavirus. Gruppen hedder Hjælp til de karantæneramte af Corona-virus. Ballerup – Måløv – Skovlunde og her kan både karantæneramte og folk, der ønsker at hjælpe, byde ind.

Via tjenesten NaboIndkøb kan du bede om eller tilbyde hjælp til indkøb. Du skal blot hente og åbne appen NaboGO (gratis i App Store/Google Play) og vælge NaboIndkøb.
 
 

Ungdommens Røde Kors har igangsat online-indsatsen #CoronaVenner, der tilbyder virtuel støtte og digital hjertevarme til de børn og unge, der netop nu er afskåret fra fællesskabet.

#CoronaVenner kan hjælpe med lektier, lave sociale aktiviteter, eller hvad der er brug for af støtte - virtuelt, digitalt og online.

Når du får en #CoronaVen, bliver du matchet med en ung frivillig, der kan give lige præcis den støtte, du har brug for.

Læs mere om hvordan du får en coronaven

Hvis du som kræftpatient oplever, at det er svært at være isoleret og meget alene, som den nuværende situation med corona kræver, kan du finde støtte og fællesskab i en nystartet digital gruppe på Kræftens Bekæmpelses onlineforum Cancerforum.

Dansk Folkehjælp er initiativtager til akuthjælp til sårbare ældre i forbindelse med COVID-19.

Initiativet har til hensigt at sikre ældre udsatte borgere imod smittefare ved at tilbyde hjælp til indkøb, til afhentning af medicin samt anden nødvendig praktisk hjælp.

Læs mere om initiativet  

Du kan få eller blive telefonven gennem Ældre Sagens Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med. 

I bestemmer selv, hvor ofte og hvor længe I har lyst til at snakke sammen. Det vigtigste er, at I begge hygger jer med snakken.

Som udgangspunkt er I telefonvenner, så længe coronakrisen står på i Danmark. 

Læs mere om Ældretelefonen

 

Røde Kors Hovedstaden tilbyder udvidet adgang til Tryghedopkald i forbindelse med udbruddet af coronavirus i Danmark

Hvis du er er særligt udsat i forbindelse med coronasmitte, kan en frivillig ringe dig op hver dag for at sikre, at du er ok - og vil ligeledes tage affære, hvis det ikke er muligt at få fat på dig. 

Læs mere om Tryghedsopkald

Begivenheder, der får så bred medieeksponering, som det er tilfældet med coronavirus, kan ikke undgå også at finde vej til børn – og det mærker de på BørneTelefonen, hvor stadigt flere børn henvender sig med bekymringer og angst.

På BørneTelefonens hjemmeside kan du finde gode råd til, hvordan du taler med børn om coronavirussen og også finde svar på mange af de spørgsmål, som børnene henvender sig til BørneTelefonen om vedrørende coronavirus

BørneTelefonen tilbyder særlig hjælp til børn, der oplever at et møde hos kommunen er aflyst her i coronatiden. Eller de blot har brug for en voksen, der lytter.

En bisidder er en voksen, der er på din side, og som kan hjælpe dig. 

Læs mere på BørneTelefonens hjemmeside

Kontakt

Frivilligkoordinator
Michael Hansen

Ballerup Rådhus
Hold-An Vej 7
2750 Ballerup

Send en sikker mail

2522 8178

E-mail