Gå-hjem-møde tirsdag den 26. september 2017

Selvkørende biler og busser, Ballerup

Nye teknologier betyder nye transportformer. Før vi får set os om, er selvkørende biler og busser på vejene i Danmark. Sensorer, elektronisk førerassistance og kontrolsystemer kan ændre transporten, så den afvikles mere smidigt og mere miljøvenligt.

I Frankrig, Schweiz og USA tester de i øjeblikket selvkørende busser. I Danmark er der lige blevet vedtaget en lov, der giver mulighed for forsøg med selvkørende biler. Men hvad ønsker fremtidens kunder og passagerer? Og hvad kan det betyde for bilmarkedet i Danmark? Og hvornår ser vi fremtidens transportformer i drift?

BusinessBallerup zoomer ind på fremtidens transportformer sammen med FDM, Bilbranchen og Autonomous Mobility. Deltag i det gratis gå-hjem-møde og bliv klogere på, hvor langt er vi fra at have selvkørende busser og biler i Danmark. Hvilke rammer kræver det at udbrede selvkørende busser og biler? Hvordan påvirker digitalisering bilbranchens værdikæde?

Program:

15.30   Drop-in

16.00   Velkommen
v/ Erhvervsudviklingschef Jette Rau, BusinessBallerup, Ballerup Kommune

16.05   Hvor er bilmarkedet om 5-10 år?
Hvad vil det sige at have en bil om 5-10 år? Hvilke ønsker har forbrugerne og hvilke krav stiller det til bilbranchen?
v/ Afdelingschef Torben Lund Kudsk, FDM

16.30   Bilbranchens værdikæde er i forandring
Den etablerede bilindustri er udfordret af en række trends, hvor bl.a. den teknologiske udvikling spiller en afgørende rolle. Nye digitale spillere blander sig nu i kampen om at erobre de nye forretningsmuligheder, der blomstrer op i takt med, at forbrugernes syn på bilen ændrer sig. Hvad har de nye spillere fået øje på i markedet, som den etablerede branche ikke kan eller vil? Og er der andre veje at gå?
v/ Chefkonsulent Frederik Funder, Bilbranchen – en del af DI  

17.00   Udbredelse af selvkørende busser i Danmark
I juli 2017 trådte en ny lov i kraft, der giver mulighed for forsøg med selvkørende biler i Danmark. I andre lande tester man i øjeblikket selvkørende busser, men hvor tæt er vi på at få dem i Danmark? Og hvad er de største barrierer, der skal overvindes, før der sker en udbredelse i Danmark? 
v/ Business Developer Jakob Münter, Autonomous Mobility

17.30   Afrunding og tak for i dag

Tid og sted:
Tirsdag den 26. september 2017, kl. 15.30-17.30
Ballerup Rådhus, Hold An-vej, 2750 Ballerup

Tilmelding:
Tilmeld dig her