Afgørelse og offentliggørelse af procesoplysninger for miljøvurdering af forslag til lokalplan 207 i Kildedal

Ballerup Kommune har truffet afgørelse om, at der skal gennemføres en miljøvurdering af forslag til lokalplan 207. Lokalplanen dækker et byudviklingsområde i Kildedal umiddelbart sydvest for Kildedal Station og muliggør etablering af boliger, parkering og en daginstitution.

Kortet herunder viser lokalplanens område.

Lokalplan 207

I det vedlagte dokument kan du læse om afgørelsen om, at der skal gennemføres miljøvurdering. Idet afgørelsen kan påklages er der vedlagt klagevejledning. Processen, den foreløbige tidsplan, hvortil der kan stilles yderligere spørgsmål om miljøvurderingen samt hvordan miljøoplysninger gøres tilgængelige for offentligheden fremgår ligeledes af dokumentet.

Lovgrundlag
Forslag til lokalplan 207 udarbejdes efter reglerne i planloven: LBEK. nr. 1157 af 1. juli 2020, Lov om planlægning.

Miljøvurdering af planforslaget gennemføres efter reglerne i miljøvurderingsloven med senere ændringer: LBEK nr. 4 af 3. januar 2023. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) samt miljøvurderingsbekendtgørelsen, BEK. nr. 1376 af 21. juni 2021, Bekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter.

Klage
Du kan klage over kommunens afgørelse om, at der skal gennemføres miljøvurdering, hvis det handler om retlige spørgsmål. Der kan dermed kun klages, hvis du mener, at regler er fortolket forkert, eller at kompetence- eller procedureregler ikke er overholdt. Klagen skal være indgivet inden 4 uger fra den dag afgørelsen er offentliggjort. Afgørelsen er offentliggjort 21. marts 2023 og klage skal indgives senest den 19. april 2023. Fuld klagevejledning fremgår af vedlagte dokument.

Høringssvar