Her er Skovlundes nye børnehus

Her er Skovlundes nye børnehus
4. januar 2016

Projektet ”Den Røde By” blev vinder af totalrådgiver-konkurrencen til 45 mio. kroner

Det var fem spændende projektforslag for fremtidens børnehus i Skovlunde, som Ballerup Kommunes bedømmelsesudvalg skulle tage stilling til kort før jul. Men i sidste ende faldt valget enstemmigt på ”Den Røde By” fra Rubow Arkitekter.

Vinderen blev offentliggjort ved et arrangement på Skovlunde Skole Nord fredag den 18. december, hvor alle fem deltagere kunne fremvise de spændende projekter på store plancher.

Da man efter offentliggørelse af vinderen har haft en såkaldt stand-still-periode, vil kontrakten blive skrevet under i denne uge.

Plancherne med de fem projekter vil være udstillet i Skovlunde Kulturhus fra onsdag den 6. januar og måneden ud.

false

- Vi betragter ”Den Røde By” som et overbevisende og gennemarbejdet forslag til det nye børnehus i Skovlunde, lød de rosende ord fra Ballerups borgmester Jesper Würtzen, som selv var en del af bedømmelsesudvalget.

- Det er et spændende bud på et moderne og tidssvarende børnehus, som i sin arkitektur passer til området. Huset virker imødekommende og veldisponeret og opfylder kravene til at være både et børnehus og en arbejdsplads, fortsatte borgmesteren.

Plads til over 200 børn
Sammenlagt har Ballerup Kommunalbestyrelse afsat over 60 mio. kr. til det nye børnehus, som skal rumme over 200 børn fra de eksisterende dagtilbud, der ikke har haft de bedste betingelser i gamle utidssvarende bygninger. 

Byggeriet opfylder Ballerup Kommunes ambitioner om et bæredygtigt og sundt børnehus herunder 2020 standarden og høje krav til et godt indeklima.

Investeringen i Den Røde By betyder samtidig besparelser på både el og varme – plus husleje, da det nye byggeri kommer til at ligge på kommunens eget areal mellem Skovlunde Kirke og Skovlunde Skole Nord. Den Røde By forventes at stå klar til indflytning i august 2017.