Fire kvinder planter et træ

En dag for naturen i Skovlunde

Mere end et halvt hundrede borgere hjalp med at plante 100 blomstrende træer i Skovlunde – til gavn for naturen og byen.

Over 50 borgere fra Skovlunde trodsede efterårsvejret og hjalp med at plante 100 store træer fra Ejbyvej til Harrestrupvej. Dagen var arrangeret og planlagt af Skovlunde Lokalråd i samarbejde med Ballerup Kommune.

Det var ildsjæle fra Skovlunde Lokalråd, som helt tilbage i 2019 kontaktede Ballerup Kommune med en ide om at forskønne strækningen. Teknik- og Miljøudvalget fandt finansiering til ideen, som covid-19 endte med at udskyde til en efterårsdag i år.

Frugttræer og højt humør

Ballerup Kommunes naturvejleder og seks gartnere hjalp med arbejdet. Humøret og energien var helt i top hos de fremmødte. På under tre timer blev der plantet 100 tre-fire meter høje kirsebær-, æble-, blomme- og rønnetræer.

Det er alle blomstrende træer med frugter, som både mennesker og insekter kan glæde sig til at se i smukkeste form til næste forår. Træerne er desuden valgt ud fra, at de ikke risikerer at blive så store, at de med tiden skaber skygge i de nærliggende villahaver. Vokser træerne alligevel sig store, er det alle træsorter, som kan tåle at blive beskåret.

SOCIALE MEDIER