Dreng spiller bas

Millionbeløb fra Kulturministeriet til Ballerup Musik- og Kulturskole

Flere børn og unge i Ballerup Kommune får nu mulighed for at blive inddraget i musikkens og kulturens verden i forbindelse med, at Ballerup Musik- og Kulturskole har modtaget 1.4 millioner kroner fra Kulturministeriet til at udvikle nye undervisningstilbud.

I foråret åbnede Kulturministeriet en hel ny pulje ”Grib engagementet”. Kommuner har kunnet ansøge puljen til modelforsøg i samarbejde med musik- og kulturskoler. Puljen understøtter, at flere børn og unge får adgang og lyst til at deltage i kunstneriske aktiviteter som fx musik, billedkunst med videre. Det var derfor oplagt for musik- og kulturskoleleder Jesper Sveidahl at hoppe i ansøgnings-arbejdstøjet, og Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk) kan nu glæde sig over at have modtaget 1.4 millioner kroner fra puljen i støtte til at udvikle nye undervisningstilbud til kommunens børn og unge.

- Vi er virkelig glade for at have fået støtte til vores arbejde med at række ud og blive endnu mere relevante for flere børn og unge. Særligt de børn og unge som sjældent bliver en del af vores musiske og kulturelle fællesskaber. Musik og kultur har et kæmpe potentiale i forhold til at skabe personlige kompetencer, trivsel og glæde for flere børn og unge, udtaler Jesper Sveidahl.

Musik og kultur er for alle

De nye midler skal bruges til at igangsætte nye undervisningsforsøg og projekter i samarbejde med blandt andre kommunens folkeskoler, fritids- og ungdomsklubber og boligsociale tilbud.

I løbet af efteråret 2021 vil musik- og kulturskolen gennemføre tre projekter, der bliver fulgt tæt af en forskningsenhed fra Rytmisk Musikkonservatorium. Helt konkret er der tale om udvikling af tre nye projekter, MusikSatellitten, BandStarter og FremtidsFabrik, der har til formål at nå ud til flere børn og unge i alderen 0-24 år og engagere dem, der sjældent deltager i musik- og kulturtilbud på musik- og kulturskolen.

Der er indtil videre indgået partnerskabsaftaler med Hedegårdsskolen, Måløvhøjskole, Klub Nord og Hedegaven i Hede-/ Magleparken. Partnerskaberne med de lokale aktører samt samarbejdet med Rytmisk Musikkonservatorium skal sikre, at projekterne bliver kvalitetsfyldte og stærkt forankret lokalt.

Med i landsdækkende arbejdsgruppe

Når de tre projekter skydes i gang til efteråret, indgår Bamuk samtidig i en landsdækkende arbejdsgruppe, der skal rådgive Kulturministeriet og kulturministeren om nye og relevante modeller for inkluderende aktiviteter i musik- og kulturskolerne rundt omkring i landet.

- Hvis corona har lært os noget, så er det musikkens og kulturens fundamentale betydning for et beriget og indholdsrigt liv i fælleskab med andre. Målet er derfor, at projekternes effekt bliver veldokumenteret og dermed mere langtidsholdbare i forhold til at kunne tiltrække flere forskellige børn og unge ind i musik- og kulturens verden. Både lokalt i Ballerup, men også på et nationalt plan, afslutter Jesper Sveidahl.

SOCIALE MEDIER