Fuld gang i nyt boligkvarter i Ballerup

5. januar 2016

Den tidligere Atlas-grund på Baltorpvej byggemodnes for at blive klar til parcel- og rækkehuse

Borgmester Jesper Würtzen besigtiger byggemodningen af Atlasgrunden
Borgmester Jesper Würtzen og udviklingsdirektør Tony Christup besigtiger byggemodningen af Atlasgrunden. Foto: Arkitektgruppen

Det er nu synligt for de fleste, der har bevæget sig ad Baltorpvej på vej til Pederstrup eller Smørum: Der er gang i maskinerne på den grund, der tidligere husede køleskabsproducenten Atlas.

Med en ny lokalplan for området åbnes op for et åbent grønt boligområde med en blanding af parcelhuse og rækkehuse omkring et stort fælles friareal. I november gik Arkitektgruppen i gang med salg af 38 parcelhusgrunde i det helt nye bykvarter, som er navngivet efter den nærliggende Råmose.

Sikrer fremtidens Ballerup
- Det glæder mig, at vi med udviklingen af Atlas-grunden til nye parcelhuse er med til at sikre fremtidens Ballerup med en stor mangfoldighed i beboere og boligtyper, siger Ballerups borgmester Jesper Würtzen.

- Jeg er sikker på, at området hurtigt bliver et attraktivt boligkvarter med dets centrale beliggenhed i Ballerup og samtidig tæt på naturen, fortsætter han.

Udviklingen af Atlas-grunden er en del af en større byomdannelsesplan i et af kommunens ældre erhvervsområder, og byggemodningen er godt i gang på arealet. Der er overtagelse på grundene allerede den 1. maj, hvorefter husbyggerierne kan gå i gang. 
 
Attraktiv beliggenhed
Parcelhusgrundene er mellem 608 og 941 m2 og med mulighed for både et- og toplans huse. Desuden bygger typehusfirmaet Milton Huse i alt 32 etplans rækkehuse på 127 m2 på de 4 hjørnegrunde. Milton Huse forventer at rækkehusene er indflytningsklare sidst på året. 

- Det er en virkelig attraktiv beliggenhed, de nye beboere får.  Kun 400 m herfra ligger den fredede Råmose ligesom området grænser op til idylliske Pederstrup. Samtidig er der kort afstand til offentlig transport, motorvejsnettet og centrum af Ballerup med masser af butikker, siger udviklingsdirektør Tony Christrup fra Arkitektgruppen. 

Godt samarbejde med kommunen
Ballerup er ikke et helt ukendt område for Arkitektgruppen, som i 2006 opførte 38 rækkehuse i det naturskønne område Sømosen, og Tony Christrup er glad for at arbejde i Ballerup igen: 

- Vi sætter stor pris på den gode dialog og det tætte samarbejde, vi har haft med Ballerup Kommune i forbindelse med udviklingen af lokalplanen. Vi synes, at Ballerup er en spændende kommune med stort fokus på bl.a. viden og uddannelse, men samtidig en kommune, der går op i en aktiv fritid, har masser af arbejdspladser samt et rigt kulturliv.