Kultur, fritid og arrangementer

Indholdet er opdateret den 29. marts 2021, kl. 10.15

Regeringen har på pressemøde den 24. februar 2021 meddelt at der 1. marts påbegyndes en gradvis genåbning af Danmark. Det indbefatter en åbning af udendørs idræts- og foreningsaktiviteter

Fra 22. marts 2021 hæves forsamlingsforbuddet for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer.

Følgende restriktioner er forlænget frem til 20. april 2021:

  • Der er lukket for adgang til indendørs idræts- og foreningsfaciliteterne (bemærk at godkendte professionelle idrætsudøvere er undtaget forbuddet).
     
  • Der er lukket for adgang til alle indendørs kulturinstitutioner. Dog har Ballerup Bibliotek åbent for afhentning af bestilte materialer og aflevering. Læs mere på https://bib.ballerup.dk/

 

Fra 22. marts 2021 hæves forsamlingsforbuddet fra 25 til 50 personer. Dette gælder kun for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. I retningslinjerne for udendørs idræts- og foreningsliv definerer Kulturministeret organiseret regi således: 

"Det gælder for aktiviteter, der er arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. Forsamlingsforbuddet på 5 personer gælder fortsat for privat arrangerede idræts- og foreningsaktiviteter."

Muligheden for udendørs træning/aktivitet gælder således også for indendørsforeninger, der ønsker at gennemføre (og kan gennemføre) deres aktivitet i det fri.

Der er ikke krav om en corona-test før deltagelse i en udendørs idræts- og foreningsaktivitet i organiseret regi.

Foreninger bedes kontakte Kultur & Fritid på kultur@balk.dk for en dialog om anvisning af uderum.
 
For mere information om åbningen af det udendørs idræts- og foreningsliv henvises der til det ekstraordinære nyhedsbrev nr. 29 udsendt 26. februar 2021 og det ekstraordinære nyhedsbrev nr. 30 udsendt 19. marts 2021