Kultur, fritid og arrangementer

Indholdet er opdateret den 14. januar 2021, kl. 9.00

Regeringen har på et pressemøde den 13. januar 2021 forlænget følgende corona-tiltag, der berører kultur- og fritidsområdet:

Lukning af idræts- og fritidsfaciliteter

Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, foreningslokaler, kommunale spejderhytter mv.

Det betyder, at der ikke er adgang til indendørs kommunale idræts- og foreningsfaciliteter for offentligheden herunder foreninger. Alle forenings-nøglebrikker er derfor deaktiveret.

Lukningen gælder indtil videre frem til 7. februar 2021.

Professionelle idrætsudøvere kan anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden. Den professionelle idræt er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet. 

Lukning af kulturinstitutioner

Kulturinstitutioner, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker skal holdes lukket for offentligheden. Foreløbigt frem til 7. februar 2021. Biblioteker må dog gerne åbne for udlån og aflevering af bøger. Læs mere om mulighed for lån, aflevering og online tilbud på Ballerup Bibliotekernes hjemmeside. 

Da Ballerup Museum kun har åbent om søndagen i januar og februar, åbner museet tidligst søndag den 14. februar 2021. 

Forsamlingsforbuddet

Forsamlingsforbuddet er på 5 personer og det store forsamlingsforbud på 500 personer, som normalt er gældende ved siddende aktiviteter, hvor deltagerne har næsen i samme retning (eksempelvis ved foredrag, fodboldturneringer, teaterforestillinger o.l.) finder ikke anvendelse. Dette gælder foreløbigt frem til 7. februar 2021