Borgerforslag

Som stemmeberettiget borger i Ballerup Kommune har du mulighed for at oprette et forslag, som du ønsker Kommunalbestyrelsen skal drøfte. For blandt andet at sikre at forslaget er relevant for andre end bare dig, skal det bakkes op af stemmer fra andre borgere. Det kræver 450 stemmer at få et forslag drøftet i Kommunalbestyrelsen.

Du skal være opmærksom på, at dit forslag skal have relevans, i forhold til den type opgaver kommunen løser, ligesom forslag ikke kan drøftes, hvis Kommunalbestyrelsen allerede har truffet beslutning om det inden for de seneste 12 måneder (undtaget hvis der foreligger nye oplysninger).

Et forslag udløber, tre måneder efter det er oprettet.

Opret forslag

Du kan oprette et forslag på formularen her.

Stem på et forslag

Er du enig i et forslag, der er stillet af en borger i Ballerup, har du mulighed for at stemme på forslaget. Du skal logge ind med NemID. Dine oplysninger vil ikke være synlige for andre. Du skal være stemmeberettiget i Ballerup Kommune for at kunne stemme på et forslag.

Der foretages regelmæssige tjek af navne og adresser, for at sikre at det kun er Ballerupborgere, der opretter og stemmer på forslag.

Antallet af stemmer opdateres ca. en gang ugentligt.

Senest opgørelse af stemmer fredag den 23. oktober kl. 12.15.

Tidligere forslag

Du kan se tidligere forslag her.

Aktive borgerforslag

Forslaget er stillet af Richard Studsgaard Larsen og udløber 30. december 2020.

I gennem ca 5 år har jeg fulgt mine børnebørn på vej til og fra børnehave, skole mv. og har derfor været cyklerne og gående trafikant på skolestierne omkring Måløv skole. Det går til tider meget hektisk til og et under ikke flere kommer til skade.

Mit forslag går på at træne samtlige trafikanter (også voksne) så når man selvstændigt er i den “store trafik” så ved man hvad man skal gøre. Det kræver i min optik, at man optegner en bedre opmærkning på stierne, så man   ved hvor man skal holde tilbage og midterlinjer med dobbelt optrukket når der ikke må overhales, så man forbliver i sin højre side. På udsatte steder kunne opsættes færdselstavler i børnestørrelse efter behov.Det fører for vidt at beskrive alle detaljer, men det handler om at tilvende børn (og voksne) en god sikkerhedskultur.

En anden baggrund for mit skriv er at jeg i mange år har arbejdet med trafiksikkerhed, undervisning og ledelse. Vi havde bla en sætning vi satte op for at understrege vigtigheden af sikkerhedsarbejde.

Hvis du syntes sikkerhed er dyrt, så prøv en ulykke.

Du kan stemme på forslaget her.

Kontakt

Center for
Politik og 

Organisation 

Rådhuset
Hold-an Vej 7
2750 Ballerup

Send sikker besked

moda@balk.dk