Stigende coronasmitte i Ballerup Syd og Vest

smitten er høj
26. april 2021

Antallet af smittede med coronavirus er stigende i Ballerup Syd og Vest. Vi opfordrer til at blive testet

Antallet af smittede med coronavirus i Ballerup Syd og Vest (Pederstrup Sogn) har været stigende i en periode. Incidenstallet blev søndag den 25. april opgjort til 328 pr. 100.000 indbyggere i området.

Hvis ikke smittetallet bliver bragt ned, risikerer vi - på grund af modellen for den automatiske nedlukning - at måtte lukke blandt andet ungdomsuddannelser, skoler, BFO’er og kultur- og fritidstilbud i området.

Bemærk, at dagtilbud ikke er omfattet af den automatiske nedlukning.

Læs mere om den automatiske nedlukning (sum.dk)

På grund af den stigende smitte opfordrer Ballerup Kommune til, at du bliver testet, hvis du bor i Ballerup Syd eller Vest.

kort

Ballerup Syd og Vest dækker blandt andre hovedvejene Ågerupvej, Baltorpvej, Vestbuen (til og med broen over togskinnerne) og Hold-An Vej (krydset Ågerupvej og Ballerup Boulevard).

Teststed ved Hedegårdscentret onsdag og torsdag

Der bliver ekstraordinært opstillet et mobilt teststed ved Hedegårdscentret onsdag den 28. april og torsdag den 29. april. Om onsdagen er der åbent fra kl. 08.00-14.00 og torsdag fra kl. 15.00-21.15.

Tidsbestilling er ikke nødvendigt – bare mød op. Det er en PCR-test, som er en test i halsen

Vil du hellere tage en kviktest (test i næsen), kan det ske i Ballerup Hallen, Rugvænget 10. Her er der åbent alle ugens dage fra kl. 8.00-20.00. Tidsbestilling er ikke nødvendigt – bare mød op.

Se estimerede ventetid til kviktest

Klik her for at se øvrige testmuligheder

Spørgsmål og svar om smitten

Skal jeg være bekymret over den stigende smitte i Ballerup Syd og Vest?
Der er som udgangspunkt ikke grund til bekymring. Bor du i Ballerup Syd og Vest, så opfordrer vi dig til at blive testet. Følg fortsat Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse – også selvom du bor i et andet område af kommunen. Læs rådene her

Kan jeg gå ud og købe ind, hvis jeg bor i Ballerup Syd og Vest?
Ja, du kan sagtens gå ud, og du kan også købe ind - så længe du ikke har symptomer på coronavirus. Følg fortsat Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse. Læs dem her

Kan jeg få besøg eller tage på besøg, hvis jeg bor i Ballerup Syd og Vest?
Ja, så længe du ikke har symptomer på coronavirus. Følg fortsat Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse ved samvær og sociale sammenhænge. Læs dem her

Spørgsmål og svar om corona-sms

Jeg har fået en corona-sms fra Ballerup K. Hvad er det, og er den ægte?
SMS’en er ægte. Ballerup Kommune (SMS-afsender Ballerup K.) sender ved behov corona-sms’er ud til udvalgte områder, hvor der er stigende smitte med coronavirus. SMS-servicen er gratis.

Hvordan har I fået mit mobilnummer?
Corona-sms’er bliver sendt ud til offentligt tilgængelige mobilnumre i de berørte områder. Mobilnumrene stammer fra teleselskaberne.

Må I sende corona-information uopfordret?
Ja, Ballerup Kommune må gerne udsende en sms i forbindelse med nødvendig serviceinformation til byens borgere; herunder et afgrænset område i kommunen. Det skyldes, at det bl.a. er i kommunens interesse at hjælpe med at holde smitten nede og sikre sig, at alle har den nødvendige information omkring testmuligheder.

Koster det noget at modtage corona-sms’er?
Nej. SMS-servicen er gratis.

Min nabo har fået en sms – det har jeg ikke, og jeg bor i området?
Det kan være flere årsager til, at du ikke har fået en sms. De mest almindelige grunde er, der er blokeret for service-SMS'er i dit abonnement, du har hemmeligt nummer, eller at dit abonnement er registreret som hjemmehørende i en anden kommune end Ballerup.

Vil du gerne modtage corona-sms for området ’Ballerup Syd og Vest’, kan du nemt tilmelde dit mobilnummer. SMS-servicen er gratis. Tilmeld dig her

Kan jeg afmelde mig corona-sms’er for Ballerup Syd og Vest?
Ja. Du kan afmelde dig her. Det er gratis at afmelde sig.

Hvorfor har I sendt sms til personer under 18 år?
I Danmark skal man være over 18 år for at tegne et mobilabonnement. Som udgangspunkt har vi sendt corona-sms til personen, der har tegnet mobilabonnementet. Vores sms-leverandør kan dog ikke vide om personen, der efterfølgende bruger mobilnummeret, er under 18 år.

Jeg bor ikke i Ballerup Kommune, men jeg har fået sms alligevel?
Mobilnumrene stammer fra teleselskaberne, og du har muligvis før haft en tilknytning til området, hvor vi har sendt sms’er ud. Er du flyttet, så kontakt dit teleselskab og bed dem opdatere din nye adresse.

Er jeres sms-løsning sikker?
Ja. Vores sms-leverandør overholder loven om persondata og EU-Forordningen om databeskyttelse. Vores leverandør overholder derudover Teleankenævnets gældende Rammeaftale for mobile indholdstjenester, version 6.0.

Kan jeg tilmelde mig corona-sms’er for Ballerup Syd og Vest?
Ja. Du kan tilmelde dig her. Det er gratis at tilmelde sig.