Aktiviteter

Her kan du se månedens aktiviteter i PDF format

Vil du skrive det ud, tast "Ctrl P" på tastaturet 

Den 12.2.2016 blev Plejecenter Kirstinehaven en del af projektet "cykling uden alder - ret til vind i håret". Projektet går i alt sin enkelthed ud på, at give de ældre rundt om i landet mulighed for at komme med på en cykeltur. Vi kan nu tilbyde vores beboere en cykeltur, som passager, på vores fine nye rickshaw cykel. Annette Standfort er kontaktperson, så det er hende du skal have fat i, hvis du har lyst til en tur.

Læs mere om projektet på arrangørens hjemmeside:

www.cyklingudenalder.dk

Se evt. en lille film fra arrangementet her:

Vi er 6 personaler her i Kirstinehaven, 2 fra hver etage, som er uddannede mindfulness mentorer for ældre. Vi er godt i gang med at implementere dette i dagligdagen, både med små arrangerede hold/grupper, men også med udgangspunkt i enkelte hverdagssituationer.

Eva og Camilla, fra afdelingen "stuen", har haft Conny som er mindfulness instruktør ude og deltage, i en mindfulness session med 6 beboere. Det var en stor succes. Beboerne nyder meget den ro og det rum det giver dem at deltage i mindfulness. Det er ligeledes meget rørende som personale, at dele disse oplevelser med vores beboere. Det giver en god fællesskabsfølelse, fordi der er ro og nærvær og plads til at være lige den man er, uden at man behøver at tænke over det.

I november 2014 bragte Ballerup Bladet en artikel, som meget fint beskriver forløbet på Kirstinehaven. Tryk eventuelt på nedentående link.

http://ballerupbladet.dk/node/14143

En mindfulness session kan se således ud:

  1. Landingsbanen (meditation) - kort meditation hvor vi "lander" og forsøger at blive afslappede.
  2. Sæbebobleøvelse - sæbeboblerne går på runde, hver beboer puster bobler og siger fx. noget de er gode til eller ønsker sig.
  3. Yoga - siddende yogaøvelser og ansigstyoga
  4. Åndedrætsøvelse med bold - en særlig bold man kan bruge til at øve åndedrættet med. Bolden kan udvide sig (blive stor) og trækkes sammen (blive helt lille). Denne øvelse har fokus på hver enkelt beboers åndedræt, i det bolden går på runde.
  5. Sanseøvelse - dufte, mærke og smage.
  6. Kropsscanning - længere meditation hvor hele kroppen gennemgåes, med fokus på de følelser vi alle går rundt med i hjertet og maven.
  7. Vi afslutter gerne med et lille digt, lidt hyggesnak og lidt sødt til ganen.

Vi glæder os rigtig meget til, at lave meget mere mindfulness på Kirstinehaven.

På vores instruktørs hjemmeside findes der en fin beskrivelse af effekten ved mindfulness. Tryk eventuelt på nedentående link.

http://www.mindfulsoul.dk/mindfulness-med-aeldre/

Kontakt

Plejecenter Kirstinehaven

Kirstinelundsvej 12

2750 Ballerup

Åbningstider:
Hverdage:10:00-12:00

4477 3660

E-mail