Om Plejecenter Kirstinehaven

Kirstinehaven er opført i 1926 og er Ballerup Kommunes ældste plejehjem.

Indtil 1968 var Kirstinehaven det eneste plejehjem i Ballerup Kommune. I 1960 og 1993 blev plejehjemmet bygget om. Den oprindelige bygning blev revet ned i forbindelse med ombygningen i 2011 / 12.

Seneste ombygning er afsluttet i 2012. Den primære årsag til denne renovering var et ønske om at plejecentret blev gjort tidssvarende, således at alle boliger nu har eget bad og toilet. Kirstinehaven har i dag plads til 39 beboere. Boligerne ligger fordelt på tre etager, der er elevator mellem etagerne. 

Pjecer

Velkomstpjecen henvender sig til dem, der snart skal (eller lige er) flytte ind i en af vores boliger. Her finder du en masse praktiske oplysninger, som kan give svar på mange af de spørgsmål, man ofte har som ny beboer.

Servicepakken fortæller om vores retningslinier for kostplaner, toilet- og rengøringsartikler, linnedservice og vask af beboernes tøj.

Klik på et af de to links nedenfor og hent den pjece, du er interesseret i.

Plejecenter Leder

Birgitte Züricho

E-mail: biz@balk.dk

 

 

Leder af plejen

Bettina Hansen

E-mail: bhn@balk.dk

 

Telefonkæder er en ordning, der sikrer at du hver morgen kan få et tryghedsopkald pr. telefon, og består af flere personer som ringer til hinanden efter et planlagt skema der udleveres af Kirstinehaven.

Telefonkæderne i Ballerup administreres fra Plejecenter Kirstinehaven.

 

Der er i alt 39 boliger på Kirstinehaven.

De 39 boliger fordeler sig således:
 • 11 boliger i stuen
 • 17 på 1. sal
 • 11 boliger i demensafdelingen på 2. sal

I Kistinehavens gamle del, som er taget i brug i 1993 ligger 14 boliger, resten ligger i den nye del, som er taget i brug i 2012-

Visitation foregår via Visitationsafdelingen i Pleje & Omsorg.

Her kan du se plantegninger over Kirstinehaven:

Sorg og reaktion når en pårørende dør

Alle mennesker oplever sorg i løbet af tilværelsen. Det sker for eksempel, hvis en, man holder meget af, bliver syg og dør.
Reaktionerne er forskellige fra menneske til menneske og afhænger af flere ting, for eksempel hvilken tilknytning man har til den person, man mister. Reaktionen kan også påvirkes af, hvordan man har det på det tidspunkt, ulykken rammer.

Når man mister en, man holder af, sker der som regel det, at man i en periode er slået ud af kurs. Sorgen er altid forbundet med en voldsom forandring - ens verden bliver aldrig den samme igen. Det er vigtigt, at man giver sig selv lov til at græde ud. Gråden er et godt redskab til at bearbejde sorgen. Den virker afspændende på kroppen og fjerner angsten.

Det er vigtigt, at man får den tid, der skal til, før man er parat til at give slip og starte et nyt liv. Men netop med tiden og ved gode venners og families støtte gennemlever man sorgen.
 • Man frigør sig fra fortiden ved efterhånden at acceptere, hvad man har mistet.
 • Man finder en ny hverdag og kan se, at fremtiden trods alt indeholder muligheder, og måske endda nye muligheder.
Hvad med begravelsen?
Når man mister en af sine pårørende, står man ikke kun med den personlige sorg. Der er også en række praktiske problemer omkring begravelsen, man skal tage stilling til. For mange bliver løsningen at ringe til bedemanden og lade ham ordne alt fra dødsanmeldelse til gravsten.
Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom bedemanden kan hjælpe med at opfylde ens ønsker omkring begravelsen, kan han ikke foretage valg for en. Man skal stadig selv tage stilling til tingene. Det er også værd at huske, at alt hvad bedemanden gør, koster penge. De fleste bedemænd er meget omhyggelige med at informere om dette, så udgifterne ikke pludselig løber løbsk, men man bør alligevel have det in mente.

Det er gratis at bruge kirken og præsten i forbindelse med begravelsen, men alt andet skal man selv betale. Udgifterne vil ofte ligge på omkring 10.000 kr., men prisen kan variere meget, alt efter hvad man vælger af kiste, pynt og så videre.

Hvis man har ret til dansk sygesikring, har man almindeligvis også ret til at modtage begravelseshjælp fra kommunen. Denne hjælp kan dog ikke dække alle udgifter. Hvor stort et beløb den enkelte kan få udbetalt, afhænger af formue og familieforhold. Kommunen kan give nærmere oplysninger om dette. Hvis begravelsen varetages af en bedemand, kontakter han kommunen, som så kan udbetale hjælpen direkte til ham.

Kirstinehaven er et godt sted at bo og et godt sted at arbejde, fordi alle tager individuelle hensyn – ser det enkelte menneske:

 • Vi respekterer borgerens værdier og vaner
 • Vi samarbejder
 • Vi anerkender hinanden
 • Vi har en høj faglighed
 • Vi er motiverede
 • Vi prioriterer

Andre tilbud

Kontakt

Plejecenter Kirstinehaven

Kirstinelundsvej 12

2750 Ballerup

Åbningstider:
Hverdage:10:00-12:00

4477 3660

E-mail