Aktivitetskalender


Copyright: UNICEF Asselin

UNICEF By 2017 er et fælles projekt for hele kommunen.

I 2017 vil der foregå en masse større og mindre aktiviteter, der har UNICEF By som omdrejningspunkt, og som sætter fokus på temaet ”Uddannelse til alle”.

En række af Ballerup Kommunes skoler, institutioner, klubber, kulturinstitutioner, plejehjem mv. er i gang med planlægningen. Aktiviteter og initiativer på skoleområdet kan du læse mere om her. Kalenderen herunder vil indeholde øvrige aktiviteter og vil løbende blive opdateret. Vi opfordrer foreninger, borgere og virksomheder til at deltage i projektet.

Har du en aktivitet, du gerne vil have omtalt i kalenderen, er du velkommen til at sende et par linjer om begivenheden til ara2@balk.dk

 

Hele januar
Indtægten fra bogsalg af kasserede bøger i Kulturhus Måløv går ubeskåret til UNICEF By 2017.

2. januar
Borgmester Jesper Würtzen hejser UNICEF By-flaget foran Ballerup Rådhus.

7. januar
Viceborgmester Lolan Marianne Ottesen får overdraget UNICEF By-staffetten fra Ringsted Kommunes borgmester.

20. januar
Indsamling ved foreningernes årlige nytårskur. 

23. januar
Ballerup Bibliotek åbner som UNICEF By-ambassade ved en ceremoni for kommunens børnehavebørn. Borgmester Jesper Würtzen åbner ambassaden.

27. januar - 2. februar
I forbindelse med at 6-dagesløbet køres i Ballerup Super Arena, er det muligt at vinde signerede Par nr. 7-cykeltrøjer. Alle pengene fra salg af lodder går til UNICEF By 2017. 

27. januar - 2. februar
I forbindelse med at 6-dagesløbet køres i Ballerup Super Arena, er det muligt at vinde signerede Par nr. 7-cykeltrøjer. Alle pengene fra salg af lodder går til UNICEF By 2017. 

4. februar
Ballerup Musik- og Kulturskolens danseelever afholder et danseshow, der markerer afslutningen på første halvår af dansesæsonen. 150 elever er på scenen på Baltoppen LIVE. Der samles ind til UNICEF By 2017. 

25. februar
Ballerup Musik- og Kulturskole afholder for 10. gang den landsdækkende konkurrence "Unge Synger Klassisk" på Baltoppen LIVE. Under konkurrencen samles der ind til UNICEF By 2017. 

26. februar
Fastelavn på Ballerup Museum kl. 11-15. Indtægten fra salg af kaffe og kage i fastelavnsværkstedet går ubeskåret til UNICEF By 2017. 

10. marts
I forbindelse med det berømte amerkanske basket-showhold Harlem Globetrotters optræder i Ballerup Super Arena, udlodder de en signeret trøje til publikum. Alle pengene fra salg af lodder går til UNICEF By 2017. 

12. marts
CPH Toy Fair i Baghuset - et loppemarked med fokus på samlerlegetøj - donerer 25 % af entreindtægterne til UNICEF By 2017. 

31. marts - 2. april
Svømmeklubben TRITON støtter UNICEF By indsamlingen og har derfor omdøbt deres traditionsrige svømmestævne TRITON Open til UNICEF By Open 2017. Stævnet afholdes i East Kilbride Badet. 

31. marts - 2. april
Svømmeklubben TRITON støtter UNICEF By indsamlingen og har derfor omdøbt deres traditionsrige svømmestævne TRITON Open til UNICEF By Open 2017. 

20. april
Ballerup Mesterskaberne i oplæsning: Finalister fra kommunens 6. klasser læser højt for venner og familie på Ballerup Bibliotek. Overskud fra mad og drikke går til UNICEF. 

29. april
Til den store frivilligkonference "Som ringe i vandet", samles der ind til UNICEF By 2017. 

4. maj
Ballerup Kommunes ansatte går en rute på 5 km for at samle ind til UNICEF By. Gåturen starter på parkeringspladsen foran rådhuset kl. 18. Det koster 20 kroner at deltage og beløbet går ubeskåret til UNICEF By indsamlingen.

6. maj
Kommunens musiktalenter fra Mere Monitor lancerer deres UNICEF By støttesang ved den store afslutningskoncert i Baltoppen LIVE. Det bliver efterfølgende muligt at downloade støttesangen for et lille beløb, der går ubeskåret til UNICEF By 2017. 

10. - 24. maj
Indtægten fra bogsalg af kasserede bøger på Ballerup Bibliotek går ubeskåret til UNICEF By 2017.

11. maj
Musik- og Kulturskolen afholder koncerten Feel the Rythm i Baghuset, hvor de dygtigste og mest talentfulde elever optræder sammen med det professionelle lærerband. Der samles ind til UNICEF By 2017.

18. maj
Ved Torvedagen i Hede-Magleparken vil halvdelen af salget fra popcornsboden blive doneret til UNICEF By 2017. 

21. maj
Ballerup Bilby arrangerer i samarbejde med Støt din sag og BFC Lundegården et stort støtteevent, hvor BFC Lundegårdens børn kan løbe for en god sag. Pengene, der blev sponseret på dagen, går til klubben selv og til UNICEF By 2017.

27. maj
Musik- og Kulturskolens danseelever afholder et danseshow, der markerer afslutningen på dansesæsonen. 150 elever er på scenen i Baltoppen. Der samles ind til UNICEF By 2017. 

Fra 30. maj
Besøg UNICEF By-udstillingen på Ballerup Museum, der sætter fokus på uddannelse af verdens fattigste børn og trækker tråde til skolen i Danmark før i tiden. 

Juni - august
Besøg UNICEF By-udstillingen på Ballerup Museum, der sætter fokus på uddannelse af verdens fattigste børn og trækker tråde til skolen i Danmark før i tiden. 

3. juni
En række plejecentre og forskellige samarbejdspartnere arrangerer en stor fælles UNICEF markedsdag under åben himmel i haven på Plejecenter Rosenhaven, hvor al overskud fra de forskellige boder og aktiviteter doneres til indsamlingen. Læs mere her

3. juni
Baghuset LIVE arrangerer en udendørst støttekoncert med en række bands bl.a. Søren Berlevs Rock ‘n’ Roll Hotell, Cloudy Avenue og Spirit og M. Du kan læse mere om arrangementet her. 

9. juni
Cod Roe Blues Band og Lady Marmalade Band forenes i en god sags tjeneste, i det de spiller i Baghuset for fri entré og donerer en del af barsalget til UNICEF By 2017. 

17. juni
Ballerup Musik- og Kulturskole har 50-års jubilæum. Det fejres med et stort arrangement med musikoptog, et væld af koncerter, dans og fest forskellige steder i bymidten. Under arrangementet samles der ind til UNICEF By 2017. 

28. juni
Ballerup Museum arrangerer det særlige UNICEF-arrangement "Børns livsvilkår før og nu", der sætter fokus på FNs børnekonvention og hvordan danske børns livsvilkår har ændret sig.

Juni - august
Besøg UNICEF By-udstillingen på Ballerup Museum, der sætter fokus på uddannelse af verdens fattigste børn og trækker tråde til skolen i Danmark før i tiden. 

22. juli
Mød UNICEF By 2017 på Ballerup Kræmmerfestival. Besøg os i vores lille infostand og hør mere om projektet. 

Juli - 12. august
Kom og gør et bogkup, når Ballerup Bibliotek og Kulturhusene i Skovlunde og Måløv holder bogsalg.
Her kan du købe underholdning til ferien og samtidig støtte en god sag. Hele overskuddet fra bogsalget går nemlig til UNICEF By 2017.
Skovlunde Kulturhus holder bogsalg 26. juni - 5. august, Kulturhus Måløv fra 1. juli til 12. august og Ballerup Bibliotek fra 11. juli - 4. august.

Juni - august
Besøg UNICEF By-udstillingen på Ballerup Museum, der sætter fokus på uddannelse af verdens fattigste børn og trækker tråde til skolen i Danmark før i tiden. 

Juli - 12. august
Kom og gør et bogkup, når Ballerup Bibliotek og Kulturhusene i Skovlunde og Måløv holder bogsalg.
Her kan du købe underholdning til de lune sensommeraftener og samtidig støtte en god sag. Hele overskuddet fra bogsalget går nemlig til UNICEF By 2017. På Ballerup Bibliotek sælges bøgerne sidste dag d. 4. august, i Skovlunde d. 5. august og i Måløv d. 12. august. 

25.-27. august
Til Ballerup Musikfest omdannes Ballerup centrum til en sprudlende og livlig festivalplads, med underholdning for hele familien.  Til musikfesten vil der også være fokus på UNICEF By. Til åbningsceremonien fredag kl. 17 fremfører Mere Monitor All Stars støttesangen "Verden Brænder" og lørdag fra kl. 10 har børn og voksne fra institutioner i Distrikt Baltorp arrangeret børneland med forskellige boder og aktiviteter til fordel fra UNICEF.  Lørdag kl. 12 på Baghusscenen opfører børnene en UNICEF-støttesang skrevet og lavet sammen med Mere Monitors Sebastian Dahl. 

28. august
I tretten sæsoner af Vild med Dans har Jens Werner uddelt ris og ros til danske kendisser med et smil. I samarbejde med FOF Københavns Omegn og AOF Vestegnen arrangerer Ballerup Bibliotekerne et foredrag med den berømme dommer-darlig, hvor du kan høre ham fortælle historien om sit liv med dans. Overskuddet fra arangementet går ubeskåret til UNICEF By 2017. Læs mere her

31. august
Mød stuntkvinde Anne Rasmussen, få en bid aftensmad og hør spændende historier om at arbejde i en branche, hvor man sætter liv og lemmer på spil. Arrangementet foregår på Ballerup Bibliotek og er en del af Skammerfestivalen. Foredragshonoraret doneres ubeskåret til UNICEF By 2017. 

3. september
Kom til høstmarked i Pederstrup og oplev hele landsbyen syde af liv. Ballerup Museum byder på historisk tivoli og markedsaktiviteter. Endvidere arrangerer museet indsamlingsaktiviteter til fordel for UNICEF By 2017. 

9. september
Mød din bibliotekar på cykel til Skovlunde Kulturdag og køb en pose med bøger. Kig efter ballonerne! Pengene fra salget går til UNICEF By 2017.

10. september
Til loppemarkeded  foran Ballerup Rådhus vil der være en UNICEF By-bod, hvor ansatte fra rådhuset sælger effekter til fordel for UNICEF By 2017. DR vil samtidig være på pladsen for at optage til et nyt madprogram. 

17. september
Til loppemarkeded  foran Ballerup Rådhus vil der være en UNICEF By-bod, hvor ansatte fra rådhuset sælger effekter til fordel for UNICEF By 2017.

23. september
Til premiere-receptionen på Teatergruppen KLIMAs opsætning af Skammerens Datter, arrangeres et lotteri hvor præmien er Lene Kaaberbøls berømte Skammer-bogserie. Alle indtægterne fra lotteriet går ubeskåret til UNICEF By 2017. 

23. - 24. september
Ballerup Bilby arrangerer i samarbejde med Støt din sag Bilby-løbet, hvor 334 unge fra 14 lokale sportsforeninger løber penge hjem til egne klubber og til UNICEF By 2017. Pengene, der blev sponseret på dagen, går til sportsforeningerne og til UNICEF By 2017. 

24. september
Til loppemarkeded  foran Ballerup Rådhus vil der være en UNICEF By-bod, hvor ansatte fra rådhuset sælger effekter til fordel for UNICEF By 2017.

23.-28. oktober
I forbindelse med teatergruppen ACTs forestilling "An Enemy of the People", der spiller på Baltoppen LIVE, har teatergruppen lavet en særlig UNICEF-rabat. Køb billetter til kun 50 kr. stk., hvor dele af billetindtægten doneres til UNICEF By 2017. Skriv til pr@thespians.dk og bestil de særlige billetter. 

25. oktober
Deltag i det festlige seniorstævne i Ballerup Super Arena fra kl. 10-14. Billetterne koster 25 kr. Heraf går de 5 kr. til UNICEF By. Billetter købes på biblioteket

27. oktober
Deltag i den kæmpestore og traditionelle Halloween-fejring i Måløv. I 2017 sælges kun én slags armbånd, men det giver til gengæld adgang til alt. Både Naturparken, skolen og som noget nyt skolegården. Armbåndene koster 40 kr. og kan købes i Kulturhus Måløvs betjente åbningstid fra mandag d. 9. oktober. Halloween i Måløv bakker op om UNICEF By 2017. Derfor går 5 kr. pr. solgte armbånd til indsamlingen. 

28. oktober
Brug en lørdag eftermiddag i Ballerup Super Arena med Danmarks store cykelryttere, når nogle af de bedste byder velkommen til underholdende foredrag og åben træning. Mød Chris Anker og se banelandsholdet træne. Al indtjening går ubeskåret til UNICEF By 2017. Læs mere og køb din billet her
 

1. november
Stort bankospil på Tapeten for alle bankoentusiaster og -novicer. Erhvervslivet og foreningslivet i Ballerup har budt ind med en række anderledes og unikke præmier. Læs mere her 

5. november
Dagtilbudsområdet for de 0-5-årige i Ballerup Kommune arrangerer stort UNICEF loppemarked og du kan være med. Loppemarkedet finder sted i Balleruphallen (Baltorpskolen Afd. Rugvænget), Rugvænget 10, 2750 Ballerup, søndag den 5. november fra kl. 10-14. Læs her hvordan du booker en stadeplads eller melder dig som frivillig

11. november
Stor sundhed- og idrætsdag for alle generationer. Kom og prøv kræfter med fx badminton, basket, volley, højdespring, klatring, jui jitsu, slacklines, springgymnastik, yoga samt mindfullness for familier. Prøv også træningsbingo og lad de helt små prøve sansebanen. Mød Bubber, der fortæller om positivitet og livsglæde. Og mød også møde Ballerups rigtige mænd, inden du fx selv får foretaget et sundhedstjek.
Sundhedsdagen finder sted lørdag den 11. november fra kl. 10-14 i Rosenlund hallerne, Ejbyvej 43, Skovlunde.

22. november - 4. december
Kom og gør et bogkup, når Ballerup Bibliotek holder bogsalg.
Her kan du købe underholdning til de julen og de mørke vintermåneder og samtidig støtte en god sag. Hele overskuddet fra bogsalget går nemlig til UNICEF By 2017. 

22. november - 4. december
Kom og gør et bogkup, når Ballerup Bibliotek holder bogsalg.
Her kan du købe underholdning til de julen og de mørke vintermåneder og samtidig støtte en god sag. Hele overskuddet fra bogsalget går nemlig til UNICEF By 2017. 

4. december – 23. december
Kom i godgørende julestemning med Ballerup Herlev Produktionhøjskoles hjemmelavede julepynt. Salget af julepyntet foregår på Ballerup Bibliotek i den betjente åbningstid og indtægterne går til UNICEF By 2017.

10. december
Jul på Baltoppen er julehygge for hele familien. Der vil i løbet af dagen i Baltoppen LIVE og Baltoppen Bio være forskellige juleoplevelser, der kan indløses billet til. Billetindtægten går ubeskåret til UNICEF By 2017.  Dagens første indslag er ”Syng julen ind sammen med Sigurd & Bjørnen Bjørn”. Køb din billet her.

 

Kontakt

Center for Skoler,
Institutioner og
Kultur

Kultur & Fritid

4477 2000

Kontakt os