Om UNICEF By 2017

 

 

 

I 2017 er Ballerup Kommune udpeget til at være UNICEF By.

Det betyder, at hele kommunen i løbet af året samler penge ind til et specifikt hjælpeprojekt, der er udvalgt i samarbejde med UNICEF. Der er gode muligheder for, at borgere, virksomheder, butikker, institutioner, skoler, plejehjem m.v. kan bidrage med idérigdom og engagement, når vi sammen skal indsamle til et godt formål.

Kommunalbestyrelsen har valgt ”Uddannelse til alle” som tema for indsamlingen. Det betyder, at pengene, vi sammen indsamler i Ballerup, går til at sikre uddannelse til børn i verdens fattigste lande. Uddannelse giver ikke bare det enkelte barn en lysere fremtid, men er også det mest effektive middel til at bekæmpe fattigdom.

Det er derfor en vigtig indsats, vi sammen samler ind til i hele 2017.

 

Ballerup Kommune har en ambitiøs vision om at sikre udvikling, læring og trivsel til alle børn. Det gælder kommunens egne børn, men vi mener også, at socialt ansvar og udsyn er vigtigt.

Som UNICEF By 2017 kan Ballerup Kommune være med til at sætte ekstra fokus på uddannelse af børn i verdens fattigste lande. Alle børn i kommunens dagtilbud og skoler kommer i 2017 til at beskæftige sig med temaet ”Uddannelse til alle” og først og fremmest få viden om, hvorfor uddannelse er vigtig.

Kommunens børn får samtidig kendskab til børns leve- og uddannelsesvilkår i de fattigste lande samt et indgående kendskab til børns rettigheder. I Ballerup Kommune samler vi ind i fællesskab og vi håber, at indsamlings-aktiviteterne også sker på tværs af  traditionelle samarbejdsflader, således at UNICEF By 2017 skaber nye relationer.

Derudover er det håbet, at de mange aktiviteter giver Ballerups borgere og besøgende en række gode oplevelser – og ikke mindst at udnævnelsen til UNICEF By formår at samle hele kommunen om et fælles projekt på tværs af Skovlunde, Ballerup og Måløv og på tværs af aldersgrupper og borgergrupper.

 

UNICEF By 2017 er rettet mod alle tilknyttet Ballerup Kommune, der vil engagere sig i en fælles sag og være med til at støtte UNICEFs arbejde. Det værende sig alt fra foreninger, kulturinstitutioner, boligforeninger og skoler til virksomheder, plejecentre og enkeltstående borgere.

Læs mere her

 

Uddannelse er et centralt fokusområde for UNICEF. Børn, der får en uddannelse, har langt bedre chancer for at få et arbejde og klare sig i livet. Simple ting som blyanter, kladdehæfter og linealer gør en kæmpe forskel for børn, der gerne vil lære at læse, skrive og regne.

Pengene, vi indsamler til UNICEF, er øremærket arbejde med at sikre, udbrede og optimere uddannelse i verdens fattigste lande. Pengene kan derfor gå til en række forskellige lande og til alt fra at bygge skoler, forbedre lokaler, til læringsmaterialer, uddannelse af lærere, sundhedsindsatser, oplysningskampagner og meget andet. Alle vigtige indsatser i forhold til at sikre uddannelse til alle.

Den 8. januar 2018 er UNICEF-kontoen på 637.064,95 kr.

Vil du gerne vide mere om projektet? Vi har samlet en række spørgsmål og svar om UNICEF BY 2017, som kan downloades herunder. 

Download pdf om UNICEF By 2017 her

UNICEF blev oprettet i 1946 som FN’s børnefond. UNICEF arbejder i 190 af verdens fattige lande og territorier for at sikre børn en sund og tryg opvækst, skolegang og beskyttelse mod f.eks. vold, udnyttelse og aids. I den industrialiserede del af verden har UNICEF over 30 nationalkomiteer, der oplyser om børns vilkår og rettigheder og samler penge ind til UNICEFs hjælpearbejde ude i verden. UNICEFs arbejde er udelukkende finansieret af frivillige bidrag fra private bidragydere, regeringer, erhvervslivet og fonde. UNICEF redegør klart og tydeligt for, hvordan de indsamlede anvendes. Læs mere på www.unicef.dk.

UNICEF By 2017 foregår i tæt samarbejde med UNICEF Danmark. Deres overordnet formål er, at samle penge ind til UNICEFs langsigtede udviklingshjælp og nødhjælp til udsatte børn i verdens fattigste lande, samt at lave oplysnings- og skolearbejde i Danmark. 

 

Kontakt

Center for Skoler,
Institutioner og
Kultur

Kultur & Fritid

4477 2000

Kontakt os