Variationer over cirklen

Nils Erik Gjerdevik har skabt fire skulpturer til Parkskolen/Sundhedshuset i Ballerup.

I forbindelse med Parkskolens 100 års jubilæum blev der i 2005 udformet tre lysopsætninger over temaet "cirkel" af kunstneren Nils Erik Gjerdevik.

En del af kunstværket består af en krans bøjet i forskelligfarvede neonrør placeret på kanten af gymnastiksalens tag. Dernæst en skulpturel, cirkelformet bænk i beton, hvor farvestærke rektangulære glasplader bliver oplyst af en ring af små lamper monteret i fliserne under bænken. Og endelig en stor lysende cirkel bestående af små lamper indsat i en af de røde murstensfacader.

I dagtimerne fremtræder kunstværket afdæmpet og stilfærdigt, for så i de mørke timer at markere sig stærkt og poetisk. De cirkelformede elementers bløde, organiske former og stærke farver giver den stringente og retlinede bygning et let og levende modspil.

I 2012 blev en del af Parkskolen omdannet til sundhedshus og N. E. Gjerdevik lavede i den forbindelse et markant skulpturelt skilt. De store runde huller med orangefarvet inderside i den røde murstensmur ligner kighuller og giver i kombination med de muntre, næsten tegneserieagtige bogstaver skiltet en legende og humoristisk karakter.

 

Udført 2008 - 12.
Nils Erik Gjerdevik (f. 1962).