Dag & Nat

En løber og et tæppe er udgangspunkt for Anja Frankes kunstværk til Skovlunde Bypark.

I 2012 viste en rundspørge blandt Skovlundes borgere, at hvis bydelen skulle have et nyt offentligt kunstværk, skulle det placeres i Byparken. Ønsket blandt borgerne var, at kunsten kunne være med til at åbne og synliggøre den smukke indre del af Byparken, som mange mennesker ikke kender til.

Med massiv økonomisk støtte fra Statens Kunstfond gik billedkunstneren Anja Franke med eksterne rådgivere i gang med at løse opgaven

Når man i dag nærmer sig Byparken fra krydset ved Ballerup Boulevard og Bybjergvej, træder man ind på en lille ny plads, hvorfra man har åbent udsyn til Scenetårnet og parkens bakker.

Fra pladsen kan man gå ad ”Løberen” - en ny snorlige sti, som er den ene del af Anja Frankes kunstværk. Den leder den gående forbi tre cirkelrunde lege/aktivitetsområder, som er  etableret efter ideer fra elever på Rosenlundskolen, og videre ind til kanten af den indre park.

Fortsætter man op på den lille bakke, har man udsigt over søen og kunstværkets anden del, ”Tæppet”, som er placeret hen over stien og et lille stykke ud i søen. ”Tæppet” er tænkt som et muligt opholdssted, ligesom man naturligt slår sig ned på en haveterrasse eller på et picnictæppe.

”Løberen” har såvel som “Tæppet” sin egen belysning i form af hundredevis små indbyggede LED-lamper, der om natten ligner en slags spejling af stjernehimlen.

Statens Kunstfond har bidraget med 2,5 mil. svarende til ca. trefjerdedele af udgifterne til kunstværket.

Læs mere om værket og baggrunden  her

Udført 2015

Anja Franke (f. 1962 ), billedkunstner