Dagtilbuddet Bybjergvej
Et aktivitets- og samværstilbud
Dagtilbuddet Bybjergvej er et § 104 tilbud med 25 fuldtidspladser.
Målgruppen er voksne (18-65 år) med betydelig og varigt nedsat psykisk funktionsevne, nogle også med fysiske handicap, som ikke kan tilbydes beskæftigelse på arbejdsmarkedet eller i en beskyttet virksomhed.
Dagtilbuddet modtager fortrinsvis brugere fra Ballerup Kommune, men kan efter aftale modtage fra andre kommuner.
-
Dagtilbuddet tilbyder nærhed og livskvalitet
Vision
Dagtilbuddet bestræber sig på at give brugerne livskvalitet og en forståelse af eget liv, og det tilstræbes at hjælpe brugerne til at blive forstået af omgivelserne.
Derudover begreber som:
-
Selvbestemmelse
-
Indflydelse
-
Udvikling
-
Vedligeholdelse
-
Mening
-
Fællesskab
fundamentet og kendetegnende for den praksis, der foregår i Dagtilbuddet.
For at skabe de bedste forudsætninger for at nå disse mål, bliver alle pædagoger efteruddannet inden for neuropædagogik og sanseintegration.
Mission
I Dagtilbuddet er det nære i centrum, alle kender hinanden godt, hvilket giver stor tryghed i hverdagen. Afdækning af ressourcer hos brugerne – både som gruppe og individuelt – i fokus.
Den socialpædagogiske indsats er rettet mod:
-
Udvikling og vedligeholdelse af kompetencer
-
At danne relationer
-
At få oplevelser og indgå i meningsfulde fællesskaber
-
Indflydelse på egne livsvilkår
Der tilstræbes størst mulig variation i dagligdagen for den enkelte bruger, hvilket gøres gennem en bred vifte af aktivitetstilbud. De to satsområder, Kommunikation og Krop og Bevægelse er tænkt ind i alle aktiviteter og i den ugentlige planlægning året igennem.
-
-
Dagtilbuddets pædagogiske overvejelser udspringer af neuropædagogik og sanseintegration
Neuropædagogik
Via neuropsykologiske iagttagelser kortlægges personens stærke og svage sider på områder som opmærksomhed, kommunikation, hukommelse, orienteringsevne og social funktion.
Målet er at beskrive, både hvad personen kan, og hvordan funktionen udføres, så det bliver tydeligt, hvilke led i en færdighed der fungerer, og hvilke, der er skadede.
Bagefter tilrettelægges hverdagen på måder, der giver personen mulighed for at trække på sine stærke sider, mens andre personer eller den ændrede struktur kompenserer for de svage områder.
Derved undgår man at konfrontere det pågældende menneske med dets uformåenhed. Der er ofte behov for vedvarende afpasset hjælp og støtte.
Sanseintegration
Sanseintegration er en proces, hvor nervesystemet modtager, sorterer og integrerer sensorisk information fra egen krop og fra omgivelserne.
Gennem nervesystemets bearbejdning omsættes sanseindtrykkene til motorisk og adfærdsmæssigt hensigtsmæssigt og meningsfuldt respons.
-
Borgeren tilbydes en bred vifte af aktiviteter
I Dagtilbuddet tilbydes borgerne hver dag forskellige aktiviteter:
-
Bevægelseslege (træner muskler og motorik)
-
Spil (træner hukommelsen)
-
Kreativt værksted (træner finmotorik)
-
Wellness (giver velvære og livskvalitet)
Aktiviteterne er i et vist omfang præget af årstider og højtider; op til jul laves der for eksempel julegaver, i foråret sås og plantes der i krukker og så videre. Dagtilbuddet har en sansehave, og så snart vejret tillader det, er man meget udendørs.
Udgangspunktet for alle aktiviteter er træning og vedligehold af borgerens kompetencer. I perleværkstedet er formålet at træne finmotorik og det sociale samvær, og den daglige morgensang styrker sproget.
Sansebearbejdning er også et centralt fokuspunkt, som bringes i spil i både sansehaven udenfor og sanserummet indenfor.
Sådan ser en dag typisk ud
08:30-09:00: Borgerne ankommer
09:00: Samling:
- Morgenkaffe
- Kontaktmapper tages op af tasken
- Madpakker lægges i køleskabet
- Gennemgang af dagens program på den store tavle
- Morgensang
09:30-10:45: Aktiviteter
11:30: Frokost
12:00-13:30: Hvilepause
14:00: Fælles aktivitet
14:30: Tavlen laves klar til næste dag
15:30: Hjem
-
-
Ethvert menneske har ret til indflydelse på eget liv
Dagtilbuddet er en del af organisationens Bruger/pårørenderåd, der mødes fire-fem gange om året. De pårørende (her forældrene) får på den måde medindflydelse på dagtilbuddet. De bidrager med deres viden og erfaringer.
Brugerne er ligeledes en del af organisationens Bruger/pårørenderåd og har valgt deres egen repræsentant gennem aftenklubbens medlemmer.Bruger/pårørenderådet varetager brugernes ønsker og behov.En gang om året afholdes en pårørendeaften, hvor et relevant tema tages op. Det kan være introduktion til neuropædagogik, sanseintegration eller lignende. -
Ledelse
Daglig leder
Trine Richter Braikia
Mail: trbr@balk.dk
Tlf.: 4477 6309Personale
Telefon: 4477 1728
Mail: fu-krumtappen@balk.dkÅbningstider
Mandag til fredag 8:30 - 16:00