Projekt Edison

Projekt Edison er et projekt under Fonden for Entreprenørskab.

Det er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse.

6. klasserne i Ballerup Kommune  har deltaget i det innovative læringsforløb siden 2018. Tidligere årgange har deltaget i en lignende turnering, som hedder FIRST Lego League. 

Projekt Edison

Vi deltager i Projekt Edison, fordi vi ønsker at give eleverne på 6. årgang mulighed for at prøve kræfter med en innovativ læringsproces, hvor eleverne både arbejder med deres faglige og personlige kompetencer.Samtidig håber vi, at forløbet kan vække elevernes interesse for entreprenørskab og iværksætteri. 

Årets tema i 2020 ”Min Hverdag i Fremtiden” med to overordnede områder; ”byen” og ”boligen”.

Eleverne vil gennem temaet få viden om mange lokale og globale samfundsmæssige udfordringer og problematikker, der har en stor indflydelse på vores fremtid

Undervisningsforløbet kobles sammen med den daglige undervisning, og varer samlet set én uge.Det er op til hvert lærerteam, hvordan de ønsker at tilrettelægge forløbet. De kan lave et intensivt forløb på én uge eller sprede forløbet ud over flere uger.Undervejs i undervisningsforløbet skal eleverne i grupper fremstille et produkt eller en opfindelse. Opfindelsen skal de præsentere til en lokal finale, hvor alle Ballerups 6. klasser mødes og konkurrerer om de bedste opfindelser.Til finalen vil der også være dommere fra erhvervslivet i Ballerup, som bedømmer elevernes opfindelser. 

Vil du gerne være dommer, så læs mere her 

Den lokale finale finder sted torsdag den 5. november 2020 på Tapeten i Ballerup. Vinderne fra den lokale finale får mulighed for at deltage i landsfinalen.

Projekt Edison 2019 - Tema: Værdifulde Fællesskaber

I 2019 var der først en lokal finale i Ballerup Kommune, hvor vindergrupperne fra alle skolerne dystede mod hinanden om en plads i den nationale finale. 

Dernæst var der fem grupper, der gik videre til finalen i Projekt Edison - Danish Entrepreneurship Award 2019.

Du kan se en kort video om hver finale her.

Kontakt

Udviklingskonsulent

Sanne Kjær Askholm

Center for Skoler,
Institutioner & Kultur

 

2929 9244