Erhvervslivets Nytårskur 2021 var en digital succes
Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv. Nogle brancher har oplevet fremgang, mens andre brancher er helt i knæ. Fælles for alle er, at virksomheder har været tvunget til at tænke anderledes for at fortsætte med forretningen – og nogle har endda lykkedes med at udvikle og udvide forretningen. Dét var temaet for Erhvervslivets Nytårskur 2021, der blev afholdt digitalt fredag den 22. januar.
Ballerup Kommune tændte for live-streamingen af årets nytårskur kl. 13.00 i fredags. Normalt samles ca. 200 lokale erhvervsfolk og virksomhedsansatte på Ballerup Rådhus til Erhvervslivets Nytårskur, men i år blev det hjemme bag skærmen, at ca. 300 deltagere så med.
Du kan se eller gense hele nytårskuren på Youtube her. (eksternt link - vær opmærksom på t Youtube sætter cookies på din browser)
Længere nede er der links til de enkelte indslag fra nytårskuren.
Virksomhederne i Ballerup klarer sig godt
Journalist og politisk kommentator Noa Redington, som var moderator på dagen, tonede frem på skærmen og bød velkommen. Han startede ud med en dialog med borgmester Jesper Würtzen om virksomhederne i Ballerup Kommune, der overordnet har klaret sig utrolig flot under corona.
Jesper kunne fortælle, at ledigheden blandt borgerne er lavere end gennemsnittet og generelt ansætter virksomhederne i Ballerup Kommune flere end gennemsnittet under corona. Se Jespers indslag her
Tidligere minister i hopla
Administrerende direktør i Dansk Erhverv, tidligere minister, Brian Mikkelsen holdt oplæg efter borgmester Jesper Würtzen – og han var i hopla.
”I’m back home”, startede Brian ud. Han er nemlig opvokset i Ballerup Kommune og kunne berette om gensynsglæden med den lokale pølsevogn, Bjarnes Pølser, hvorfra han netop havde nydt sin frokost.
Brian fortalte om Dansk Erhvervs medlemmers oplevelse af at drive virksomhed under coronakrisen samt hvad forventningerne er til 2021.
”Never let a good crisis go to waste”, citerede Brian Winston Churchill med henvisning til, hvad vi har lært af os selv som nation samt at 2020 viste os, at vi kan meget, når vi samarbejder. En af hans pointer er, at den offentlig sektor og private virksomheder er gensidigt afhængige af hinanden, og det har corona påvist. Se Brian Mikkelsens oplæg her
Løvens hule-investor er selv sprunget ud som iværksætter
Iværksætter og investor Mia Wagner, kendt fra bl.a. DRs program ”Løvens Hule”, deltog også i Erhvervslivets Nytårskur. Hun fortalte om oplevelsen med coronakrisen set fra hendes to roller; investor og iværksætter.
Mia har nemlig selv startet ny virksomhed under corona, og har på egen hånd oplevet udfordringerne ved at få en virksomhed stablet på benene, hvor der endnu ikke er en virksomhedskultur og som kan være svær at skabe under corona. Derudover snakkede hun om, hvad hun som investor kigger efter, når hun skal investere. Se Mia Wagners indslag her
Atea griber coronas forandringer til at skabe en ny måde at arbejde på
Kathrine Forsberg er CEO i Atea, som har deres danske hovedsæde her i Ballerup. Hun fortalte om, hvordan corona har ændret virksomhedens måde at arbejde på.
”Alt – eller ret meget – har forandret sig under corona. Corona har skabt digitalisering på speed for mange virksomheder, og det har haft en konsekvens for den måde, vi arbejder på og for kukturen i virksomheder. Corona har forandret vores hverdag – både privat og vores arbejdsliv”, fortalte Kathrine Forsberg.
Atea ændrer en lang række ting i deres måde at arbejde på, som følge af coronakrisen. De har lavet forskellige undersøgelser blandt medarbejderne og samtidig regnet på omkostninger, produktivitet, besparelser, osv. Det medfører, at Atea ændrer en masse ting i måden at arbejde på.
Derudover har Atea et stort fokus på ledelse som følge af corona. For Atea ser nogle anderledes kvalifikationer være nødvendige fremadrettet som leder for et team, der ikke nødvendigvis er fysisk samlet særlig ofte. Se Kathrine Forsbergs oplæg her
Paneldebat med alle oplægsholderne
Alle oplægsholderne var samlet til sidst i nytårskuren til en paneldebat, modereret af Noa Redington, om erhvervsvenlighed og vilkår for virksomheder for at drive virksomhed i.
Erhvervslivets Nytårskur sluttede af med, at Noa Redington udfordrede borgmester Jesper Würtzen til at pitche visionen for KILDEDAL, som bliver Ballerup Kommunes nye by- og erhvervsområde med fokus på life science og tech, over for Mia Wagner. Se paneldebatten her