klimapolitik

Tre tirsdage med klimainspiration

Mere ekstremt vejr og flere voldsomme skybrud er eksempler på, hvordan klimakrisen og klimaforandringerne påvirker lokalt i Ballerup.

Med tre temaaftener sætter vi fokus på Ballerup Kommunes kommende klimapolitik samt oplæg, workshops og diskussion. Kom, bliv klogere og del dine meninger med os. 

Alle tre dage fra kl. 19-21.30 på Posthuset der ligger på Banegårdspladsen. Der er gratis kaffe, te og kage.

Klimamedarbejder Anette Nielsen Kollits fra Ballerup Kommune guider jer igennem aftenen.

1: Doughnut-modellen

 model

Tirsdag den 9. november

Doughnut-modellen viser, hvordan man kan skabe en udvikling lokalt, som bygger på et sikkert og retfærdigt råderum for mennesker, hvor alle har adgang til livets fornødenheder, uden at det fører til kritisk belastning af klimaet. Jacob Rask vil fortælle hvordan Doughnut-modellen kan bruges til at komme hele vejen rundt om klimaproblematikken. Vi vil i workshoppen afprøve modellen på Ballerups oplæg til en ny klimapolitik og forhåbentlig blive inspireret til nye indsatsområder og løsninger. Jacob repræsenterer borgergruppen i Københavns Kommune, som har valgt fremadrettet at ville arbejde med modellen.



Modellen bruges i dag af mange byer og kommuner verden over, heriblandt Amsterdam, Oslo og København, som inspiration til deres lokale udvikling. Tusindvis af borgere, universiteter, byer, kommuner og virksomheder arbejder med udgangspunkt i modellen og deler inspiration gennem den globale bevægelse på doughnuteconomics.org. Alle kan være med! 

Tilmeld dig her: ballerup.nemtilmeld.dk/500/

2: Klima og kost

to billeder

Tirsdag den 30. november

Birte Brorson fortæller om hvordan de nye kostråd både gavner vores sundhed og klimaet. Desuden fortæller hun om, hvordan du kan undgå madspild. Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard har udgivet kogebogen ”BLÅ” med opskrifter med blåmuslinger. De fortæller om de nye proteiner, der har et meget lavere CO2-aftryk end kød, og derfor er et godt alternativ. Der vil være smagsprøver på danske blåmuslinger, som også er dem, der spises i Sydfrankrig.

Tilmeld dig her: ballerup.nemtilmeld.dk/501/

3: I går - i dag - i morgen

klimaråd

Tirsdag den 14. december

Det er ungdommen og deres børn, der kommer til at mærke fremtidige konsekvenser af manglende handling på klimakrisen. Derfor er der i højere grad brug for inddragelse af de unge til klimadagsordenen. Den grønne omstilling har brug for en ny generation som er klædt på til opgaven. Ungeklimarådet, som er for unge mellem 13 og 25 år, sørger for, at andre unge føler sig hørt, når kommunerne arbejder med at lave klimaplaner. Det vi gjorde i går, er ikke det bedste for i dag. Men hvad er så det bedste, vi kan gøre i dag, for at samfundet i morgen bliver et godt sted at være? Hvordan skal dit hverdagsliv se ud i 2050 ? Sofie Winge Petersen fra Ungeklimarådet fortæller om deres arbejde. Arrangementer er primært for unge mellem 13 og 25 år, men alle er velkomne.



Tilmeld dig her: ballerup.nemtilmeld.dk/502/

 

Klimakort

Til alle tre temaaftener vil du komme til at stifte bekendtskab med en række klimakort. Se/download dem her (åbner på skyfish.com)