bål

Tryghed, sundhed og fællesskaber i de almene boligorganisationer støttes med særlig pulje

Har du en idé til et projekt eller arrangement i dit almene boligområde inden for temaerne Fællesskaber for alle, Tryghed eller Sundhed? Så tag fat i din afdelingsbestyrelse, for I kan nemlig søge penge fra den boligsociale pulje.

Hvert år kan almene boligområder med mindst 50 boliger i Ballerup Kommune søge om tilskud til projekter eller aktiviteter, der skaber trivsel, sammenhold og glæde for beboerne. Nu er det ved at være tid til at søge om midler, som bliver uddelt fra 1. januar 2025.

Der er omkring 1 mio. kroner i puljen hvert år de næste fire år, som man kan søge til længerevarende projekter, aktiviteter eller enkeltstående arrangementer, der har fokus på enten Fællesskaber for alle, Tryghed eller Sundhed.

I kan søge om helt op til 250.000 kroner pr. år og boligafdelingerne skal selv stille med et tilsvarende beløb. Det er Økonomiudvalget i kommunen, der godkender ansøgningerne. I kan også søge om mindre beløb, op til 40.000 kroner, hvor afdelingen selv bidrager med op til 20.000 kr. Disse ansøgninger bliver behandlet administrativt.

Der er ansøgningsfrist 1. maj. Ansøgningerne behandles i juni, og herefter får boligafdelingerne besked om de får tilskud til det, de har søgt penge til.

Bliver årets pulje på omkring 1 mio. kroner ikke uddelt i juni, fordi der ikke har været nok eller relevante ansøgninger, kan man altid søge løbende om den andel, der er tilbage.

Læs mere om formål og kriterier for at få del i den boligsociale pulje her