CSRD

Bliv bæredygtig og få styr på CSRD

BusinessBallerup inviterer ejere af og ledere i små- og mellemstore virksomheder (SMV'er) til at blive en del af en læringscirkel/kursus, hvor du gennem 8 sessioner lærer at implementere CSRD i din forretnings forsyningskæde, værdikæde og forretningsmodel.

 

Hvorfor deltage i dette?
Den 1. januar 2024 bliver virksomheder med mere end 500 ansatte omfattet af det nye Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dette indebærer, at disse virksomheder skal redegøre for deres ESG-indsats i hele deres forsyningskæde, herunder også redegøre for deres underleverandørers ESG-indsats. Så hvis du samarbejder med store virksomheder, bliver du ramt. Vær godt forberedt på, hvad du kan gøre via dette kursus, som vi kalder en læringscirkel.

Hvad er udbyttet af din deltagelse?
Efter de 8 sessioner vil du have opnået konkrete resultater. Du vil bl.a. opnå:
•    Oversigt over din værdikæde. Du har kortlagt alle relevante elementer i din værdikæde, hvilket giver dig et fuldstændigt overblik over dine forretningsaktiviteter og potentielle risikoområder.
•    Væsentlighedsanalyse. Du har udarbejde væsentlighedsanalyse og du har dermed fået et præcist redskab til at prioritere dine indsatser. Du ved nu, hvilke områder der kræver øjeblikkelig opmærksomhed og hvilke, der er afgørende på lang sigt.
•    Kundeforståelse. Du har skærpet din viden om nuværende og fremtidige kundekrav. Du er dermed rustet til at imødekomme både nuværende og kommende forventninger fra dine kunder.

Dette er bare en lille smagsprøve på, hvad du kan forvente at opnå gennem vores 8-sessioners forløb. Vi går i dybden med disse områder og mange flere, og du vil forlade hver session med konkrete redskaber og viden, der styrker din virksomhed på bæredygtighedsfronten. Vi skaber sammen praksis, der bidrager til din daglige drift.

Hvem er målgruppen?
Målgruppen er små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte. 

Hvad er en læringscirkel?
En læringscirkel er en hybrid mellem netværk og undervisning, hvor en gruppe af deltagere, sammen med en facilitator, aktivt samarbejder om at opnå konkrete mål ved at dele viden og erfaringer. Fokus er hele tiden på konkret handling. Derfor vil du mellem hver session aktivt og systematisk eksekvere en skræddersyet handlingsplan, udformet på baggrund af et opstillet mikro-mål. 
Hvert af disse mikro-mål, du opfylder igennem forløbet, vil guide dig i en progressiv implementering af CSRD i din virksomhed, styrke din position og sikre dig en bæredygtig fremtid for din forretning.

Hvad fokuseres der på til kurset/læringscirklen?
Vi retter særlig opmærksomhed mod CSRD Supply Chain Due Diligence og udforsker nøje din forsyningskæde. Dette er afgørende for at forme din virksomhed og imødekomme de kommende CSRD-rapporteringskrav. I praksis betyder det, at du kan identificere potentielle ESG-risici og muligheder i hele din forsyningskæde. Samtidig hjælper det dig med at kommunikere gennemsigtigt og struktureret med dine interessenter, såsom din bank, investorer, kunder og myndigheder.

Hvor ofte mødes vi?
Første session starter 6. februar 2024 kl. 9-12 på Ballerup Rådhus. Der er 8 sessioner i alt. Hver session varer 3 timer og de 8 sessioner foregår med 14. dages mellemrum:

  • 6. februar
  • 20. februar
  • 5, marts
  • 19. marts
  • 2. april
  • 16. april
  • 30. april
  • 14. maj

Sessionerne vil blive faciliteret af Rune Meyer fra Impact Leader. Rune er uddannet cand.polit med erfaring inden for start-ups, forretningsmodeller og grøn omstilling, herunder cirkulær og regenerativ økonomi.

Tilmelding
Tilmeld dig læringscirkel-forløbet her. Ved at tilmelde dig gælder det alle de 8 sessioner, selvom linket kun viser den første dato.

Andet vigtigt
Forløbet med de 8 sessioner koster 3000 kroner, som dækker forplejning og kursus-indhold, der opfylder kravene til CSRD og tilbyder en vej til at skabe en stærkere og mere bæredygtig forretning. Sessionerne opfordrer ledere til at tænke nyt, tilegne sig nye kompetencer og tilpasse sig en dynamisk forretningsverden.

For de deltagere som må ønske det, så er der mulighed for at bruge dette som en del af et uddannelsesforløb. Således kan man aflægge eksamen i Ledelse af Bæredygtig Udvikling og opnå 5 ECTS point. Dette er i samarbejde med Zealand.

 

Sammen med Impact Leader har vi konkretiseret begrebet bæredygtig i denne kontekst.