Er du alvorligt bekymret for et barns udvikling eller trivsel, har du pligt til at kontakte kommunen.
Nogle gange vil det rigtige være at begynde at vise interesse for barnet og dets familie og snakke med dem. Er der grund til bekymring? Er der noget du kan gøre? Andre gange er det nødvendigt at kontakte kommunen med det samme - at lave en såkaldt underretning. Er du i tvivl, så kontakt altid kommunen.
Det kan være, at du bare har en fornemmelse af, at et barn måske har brug for hjælp og det er nok: Tag din egen bekymring seriøst, og lad det være op til kommunen at vurdere, om der er behov for hjælp eller ej. Når du handler på din bekymring, er det et udtryk for omsorg for barnet.
Når du henvender dig til kommunen med bekymring om et barn eller ung, laver du en såkaldt underretning.
Du underretter kommunen ved at tage kontakt til Familieteamet i Center for Børne- og Ungerådgivningen - og du har mulighed for at være anonym.
Når vi har modtaget din underretning, vil fagfolk i centeret vurdere, om familien har brug for hjælp, og hvilken hjælp der måtte være rigtige.
Nedenfor kan du se en liste over de forskellige tegn, der kan være udtryk for, at et barn eller en ung har det svært og har brug for hjælp.
Selvom et barn udviser nogle af tegnene, som er listet op nedenfor, er det ikke sikkert, at der er problemer. Omvendt er der også børn, som tilsyneladende virker upåvirkede af, at de måske lever under vanskelige forhold derhjemme. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din fornemmelse og stoler på den, når noget siger dig, at et barn har brug for hjælp.
Du kan underrette anonymt via borger.dk/underretning anonym.
Hvis du ikke ønsker at være anonym kan du underrette via borger.dk/underretning.