Unge kan have brug for hjælp til at komme i bedre trivsel, hvis den unge fx:
Ofte er nedtrykt og ked af det.
Udviser bekymrende adfærd over længere tid - fx ikke spiser normalt, misbruger rusmidler eller skader sig selv.
Isolerer sig fra andre.
Ikke vil i skole.
Mistrives i klassen.
Har svært ved at indgå i skole eller fritidstilbud.
Konsekvenserne af mistrivsel kan følge den unge resten af livet. Da unge ikke har samme handlemuligheder som voksne, er det vigtigt at forældre støtter unge, så de får de bedste forudsætninger for at trives både hjemme, i skolen og i deres fritid. Her er nogle råd:
Skab muligheder for at tale med dit barn - og lad dit barn tale. Den største hjælp er at lytte interesseret.
Fortæl dit barn, hvad der er rigtigt og forkert.
Hold kontakt med forældrene til dine børns venner, så I kan dele erfaringer og være fælles om at sætte rammer for, hvad jeres børn må.
Vær opmærksom på, om dit barn har det godt i skolen.
Vær interesseret i, hvad dit barn laver i fritiden, og støt dit barn i at have gode fritidsinteresser.
Der er i Ballerup Kommune mange fritids- og foreningstilbud til børn og unge, hvor de kan udvikle deres sociale færdigheder.
Ballerup Kommune kan f.eks. tilbyde et fritidspas, der giver gratis adgang til et foreningstilbud i 1 år. Åben Familie- og Ungerådgivning tilbyder desuden gratis Motocross i sommerhalvåret. Derudover er der kommunale fritids- og ungdomsklubber, som Åben Familie- og Ungerådgivning også kan henvise til.
Når SSP kommer ud på skoler og i klubber og taler med børn og unge om brug af digitale medier, taler vi også om nogle af de negative sider af nettet. Det kan fx være hadesider eller andre former for mobning på sociale medier som blandt andet Facebook, Instagram mv.
SSP-konsulenterne tilbyder også forskellige muligheder for forældreoplæg. Forældreoplæg om børn og unges brug af digitale medier giver først og fremmest viden, men også tid og rum til drøftelse af forældres egne medievaner, og om hvordan forældre kan være gode rollemodeller i forhold til brug af internettet.