Mit barn skal i skole
Her kan du se, hvordan du skriver dit barn op til skole.
-
Undervisningspligten indtræder den 1. august i det kalenderår, hvor dit barn fylder seks år. Det vil sige, at hvis dit barn er født i kalenderåret 2019, skal barnet starte i børnehaveklasse i august 2025.
Skoleindskrivningen foregår digitalt på borger.dk i uge 47 og 48.
Skriv dit barn op til skole via dette link: Webindskrivning, Benyt dit MitID.
Du vil modtage et informationsbrev fra distriktsskolen i løbet af oktober, forud for det kalenderår hvor dit barn fylder seks år.
Inden indskrivningen skal du tage stilling til, om du ønsker, at dit barn skal gå i folkeskole eller i en privatskole. Lige meget hvilken skole du vælger, skal du via Borger.dk meddele kommunen, hvor dit barn ønsker at starte i skole.
Ønsker du, at dit barn skal gå i en anden skole i kommunen end distriktsskolen, giver du ligeledes besked om dette ved indskrivningen.
-
Inden du skriver dit barn op til skole, kan du tage til informationsmøder på skolerne, for at høre mere om skolen og skolestarten.
Nedenfor kan du se dato og tid for informationsmøderne på de forskellige skoler:
Baltorpskolen:
12. november 17-18.30. Baltorpskolen afd. Rugvænget - Indskolingshuset - Rugvænget 10 C
14. november 17-18.30. Baltorpskolen afd. Grantoften - Musisk Rum, bygning B, indgang B1 - Platanbuen 1
Hedegårdsskolen:
12. november 17-18. Indskolingen - Magleparken 8
Måløvhøj Skole:
21. november 17-18 på Måløvhøj Skole afd. Måløv, Multisalen - Kratvej 13
Skovlunde Skole:
13. november 17-19 på Skovlunde Skole afd. Rosenlund, Gammel Hal - Ejbyvej 47
Skovvejens Skole:
12. november 17-18.30 på Skovvejens Skole afd. Øst - Kantinen - Egebjergvang 80
-
I Ballerup Kommune er der fem skoler med hvert ét distrikt.
- Baltorpskolen
- Hedegårdsskolen
- Måløvhøj Skole
- Skovlunde Skole
- Skovejens Skole
Elever med bopæl i skoledistriktet
Elever, der ved skolegangens start søger distriktsskolen og ikke er henvist til specialundervisning i særlige klasser, skal optages på distriktsskolen.
Ved indskrivning til børnehaveklasse sker der derfor ikke optagelse af elever uden for skoledistriktet før distriktsindskrivningen er afsluttet. Dermed er alle børn sikret en plads i det skoledistrikt, hvor de bor. Der gælder dog særlige regler for børn, der er henvist til specialtilbud.
Det er distriktsskolelederen der afgør, hvor de enkelte børn indskrives inden for de rammer, som kommunalbestyrelsen har opstillet i styrelsesvedtægten for Ballerup Kommunes skoler:
Indskrivning til 0. klasse i et andet distrikt
Ansøgning fra forældre i Ballerup Kommune, der ønsker at deres børn skal starte i børnehaveklasse på en anden end distriktsskolen i Ballerup behandles i årets 1. kvartal. Ansøgning om start i børnehaveklasse på en skole i Ballerup Kommune, fra elever med bopæl i andre kommuner behandles herefter.
Vær opmærksom der er lavet en overgangsordning vedr. søskendekriteriet. De kommende elever til start i børnehaveklasse skal have en søskende som gik Børnehaveklasse. - 1. klasse pr. 1. november 2020, på den søgte skole, for at der kan anvendes søskendekriteriet til skoleåret 2025/26. Se i bilag 7 de præcise regler for søskendegarantien.
Der er ikke ret til skolekørsel i det tilfælde, hvor du vælger, at dit barn skal gå i en anden skole end distriktsskolen.
Elever fra andre skoledistrikter og kommuner
Der kan optages elever udenfor skoledistriktet såfremt elevtallet i den enkelte klasse er under 23 elever og efter følgende i prioriteret rækkefølge oplistede kriterier: Børn med bopæl i Ballerup Kommune går forud for børn fra andre kommuner. Blandt Ballerup børn prioriteres således (er der for mange børn der opfylder det enkelte kriterium foretages lodtrækning):
- Elever, der har søskende på skolen prioriteres højest (ved indskrivning til børnehaveklasse, gælder søskendekriteriet - se nedenfor)
- Elever, der bor tættere på skolen, optages forud for elever, der bor fjernere fra skolen
Når alle børn med bopæl i Ballerup Kommune fordeles evt. ledige pladser til børn fra andre kommuner ud fra samme kriterier. Der foretages lodtrækning i det omfang, der efter ovenstående prioriteringer fortsat er ledige pladser på den ønskede skole på det ønskede klassetrin.
Søskendekriteriet
Søskende defineres som biologiske halv- og helsøskende samt børn med samme folkeregister adresse.
I forbindelse med indskrivning til børnehaveklasse har søskende til børn der i forvejen går på en skole uden for skoledistriktet ret til at blive optaget på den skole, som de ældre søskende går på, hvis dette er forældrenes ønske. Det er dog et krav, at søskende vil komme til at gå på skolen samtidig. Hvis den ældre søskende fx går ud af 9.kl, det år den mindre søskende starter i børnehaveklasse, vil den mindre søskende blive opfattet på samme måde som andre, der ønsker at benytte det frie skolevalg.
Søskendekriteriet gælder ikke børn i specialklasser.
Søskendekriteriet gælder ikke børn fra andre kommuner.
-
Har du skolebørn, og er du lige flyttet til Ballerup Kommune?
Så skal du kontakte skolens kontor på din lokale folkeskole for at få dit barn indskrevet på skolen.
Du kan se her, hvilken skole dit barn tilhører: Oversigt over skoledistrikter
Når du har fundet din lokale folkeskole, så se her hvordan du kommer i kontakt med skolen:
Folkeskoler i Ballerup KommuneBemærk, at skolernes kontor holder lukket i alle skoleferierne. I sommerferien åbner kontoret dog en uge før skolestart, dvs. i uge 32: Oversigt over skolernes ferie.
-
Frit skolevalg betyder, at alle har ret til at søge optagelse på en anden skole end distriktsskolen, også i en anden kommune end bopælskommunen.
Når distriktselever og elever der opfylder søskendekriteriet er placeret, behandles ansøgninger fra andre.
Når alle elever bosiddende i Ballerup Kommune er tildelt plads på en skole, tages der stilling til ansøgninger fra elever fra andre kommuner efter samme kriterier.
Alle elever kan optages på en skole, hvis elevtallet i den enkelte klasse er under 25. For den kommende børnehaveklasse og første klasse, skal elevtallet være under 23.
-
Er du i tvivl om hvorvidt dit barn vil være klar til at komme i skole i det år, han eller hun fylder 6 år, skal du kontakte den daginstitution, hvor dit barn går.
Dette markeres ved indskrivningen på Borger.dk
Ballerup Kommune kan godkende, at dit barn først starter et år senere, end undervisningspligten træder i kraft. Udsættelsen skal begrundes i barnets udvikling, og det er derfor vigtigt, at du kontakter daginstitutionen med henblik på at få en beskrivelse af dit barn.
Læs mere om ansøgningsfrist og udsættelse af undervisningspligten her. -
Her kan du læse om, hvordan Ballerup Kommune arbejder med at skabe en god og tryg skolestart for alle børn.
Pjecen indeholder fælles principper og perspektiver for den gode skolestart samt eksempler på praksisformer, der kan understøtte den bedst mulige skolestart for barnet.
-
Vær opmærksom på at børn, der starter på privatskole ikke automatisk bliver udmeldt fra dagtilbuddet. Det er forældrenes ansvar at sørge for udmeldelsen.
Læs mere om udmeldelse fra dagtilbud her.