Ofte stillede spørgsmål til udviklingen af Jonstruplejren
Her på siden vil vi forsøge at svare på de spørgsmål, vi løbende får i takt med udviklingen af Jonstruplejren.
-
Hvad er status og planer for den nærmeste fremtid?
Når Ballerup Kommune har modtaget idéer og forslag og der er foretaget yderligere analyser og undersøgelser, så indstiller administrationen en række anbefalinger til den videre planlægning for Kommunalbestyrelsen. Med til anbefalingerne knyttes de indkomne idéer og forslag, som borgere og andre interessenter måtte fremsende. Når Kommunalbestyrelsen har besluttet, hvilke rammer den videre planlægning skal fortsætte inden for, så begynder processen med at få tilvejebragt et plangrundlag.
Kan man klage over Kommunalbestyrelsens beslutning?
Man kan komme med sine synspunkter nu, men man kan ikke klage over Kommunalbestyrelsens beslutninger.
Hvilke analyser og undersøgelser laves der og af hvem?
Der foretages en lang række analyser og undersøgelser både på naturområdet, trafikområdet og så kigger kommunen også på potentielle økonomiske udgifter.Hvornår går byggeriet i gang? Og hvor starter man byggeriet?
Det er endnu for tidligt at sige, hvornår byggeriet påbegyndes. Det kræver en byggeretsgivende lokalplan. Det er måske ikke urealistisk, at man måske kan opleve det første byggeri om 2-3 år.
Hvornår er området færdigudbygget?
Byggeriet kommer sandsynligvis til at ske over flere etaper. Det er for tidligt at sige noget om, hvornår den sidste bygning står klar. Når der ligger en byggeretsgivende lokalplan, så er det op til grundejer og markedet.
Vil Freja Ejendomme selv bygge?
Freja Ejendomme bygger som udgangspunkt ikke selv, men sælger området videre.Hvornår slutter den forudgående høring? Kommer der flere høringer?
Den forudgående høring slutter den 30. september 2021.
Der kommer flere høringer. Når Kommunalbestyrelsen godkender planforslag, så kommer de i høring, inden de vedtages. -
Hvem bruger området nu?
Politiet og Hjemmeværnet lejer pt. lokaler i Jonstruplejren.
Hvor meget skal der bygges? Hvor mange boliger kommer der? Hvor højt må der bygges?
Dette er ikke besluttet. Hvis det er noget, som du har en holdning til, så kan du sende dit forslag til Ballerup Kommune inden den 30. september 2021.
Der kan i lokalplanen stilles krav til, hvor højt og hvor meget der konkret må bygges de forskellige steder.
Hvilke bygninger bevares?
Vi forventer ikke at registrere nogen bygninger som bevaringsværdige i en lokalplan. Bygningerne kan bevares, hvis det ønskes af Kommunalbestyrelsen eller af grundejer/investor.Hvilke boligtyper kommer der?
Dette er ikke besluttet. Freja Ejendomme foreslår, at der bygges tæt/lav boliger(rækkehuse, kædehuse, dobbelthuse) og parcelhuse. Hvis det er noget, som du har en holdning til, så kan du sende det til Ballerup Kommune senest den 30. september 2021.
Kan der komme et seniorbofællesskab?
Det ved vi ikke, det er op til grundejer, da det er dem, som skal udvikle området.
Freja bliver orienteret om, hvad kommunen modtager af idéer og forslag, så hvis det er et ønske, så skriv det til kommunen.
Bliver det ejerboliger, lejeboliger eller andelsboliger?
Ballerup Kommune har ikke mulighed for at bestemme ejerformer. Kommunen kan dog i en lokalplan beslutte, at der skal være en andel almene boliger, hvilket kan fremme en varieret beboersammensætning. Det afhænger også af, om det er rentabelt for et boligselskab at opføre boliger her.
Kommer der andet end boliger, fx erhverv, sports- og kulturfaciliteter, mv.?
Det er endnu for tidligt at sige, og det afhænger af ønsker og efterspørgsel fra politisk og kommerciel side. -
Hvordan vil I håndtere al den trafik, der opstår på vejene?
Ballerup Kommune er i gang med at undersøge, hvordan vi kan løse de nuværende trafikale udfordringer -og derfor er udbygningen af Jonstruplejren også en del af den trafikanalyse.
Hvordan vil I sikre gode skoleveje for børn?
Det er noget af det, som kommunens trafikplanlæggere ser på i vej- og trafikanalyser. Trafikplanlæggerne vil komme med anbefalinger til de trafikale løsninger på baggrund af analyser.
Skal kommunen betale for alle anlægsudgifterne til infrastruktur?
Det bliver dem, som skal udvikle Jonstruplejren, som kommer til at finansiere infrastrukturen i Jonstruplejren.
På de kommunale veje og stier uden for Jonstruplejren er det Ballerup Kommune. En bygherre kan vælge at indgå en aftale med kommunen om at finansiere offentlig infrastruktur for at fremme sit projekt. -
Hvad bliver der gjort for at beskytte naturen?
Naturen og landskabet spiller i dag en central rolle i Jonstruplejren. Det kommer det også til i fremtiden, da naturen også er en væsentlig attraktion for fremtidige beboere i Jonstruplejren.
Ballerup Kommune er forpligtet til at beskytte det, der hedder §3-områder, som er søer, moser overdrev og så videre.
Derudover er kommunen også forpligtet til at beskytte nogle særligt truede dyrearter.
Kommunen har fået foretaget en grundig naturundersøgelse, hvor naturtyperne og de beskyttede dyrearter er blevet nyregistreret.
Freja har i samarbejde med Ballerup Kommune udarbejdet et landskabskatalog, der beskriver de landskabelige værdier, og hvordan nye bygninger bør tilpasses landskabet.Hvem skal pleje naturen?
Det er privat ejet grund, så det er typisk en grundejer eller en grundejerforening.
Ballerup Kommune stille krav til plejen og bevaring af områdets karakter?
Kommunen kan gennem lokalplanen stille krav til de ubebyggede arealer og deres udtryk. Kommunen kan ikke stille krav til plejen, som fx at græsset skal slås fire gange årligt osv.
Kan bevaringsværdige træer beskyttes?
Ballerup Kommune registrerer bevaringsværdige træer i den kommende lokalplan og kan derigennem stille krav om, at træerne ikke må fældes uden at der er en særligt god grund, fx sygdom i træet.Hvad med fredsskoven?
Skovene er fredsskove. Det betyder, at de skal vedblive at være skove. Fredskove kan dog bruges, plejes og udtyndes. Kommunen kan i lokalplanen stille krav til, hvilket udtryk at skovene skal have.
Kan der bygges inden for skovbyggelinjen?
Skovbyggelinjen er ikke en forbudszone i forhold til byggeri, men byggeri inden for 300 meter fra skoven kræver dispensation. Dispensationsansøgninger behandles i forbindelse med, at der søges byggetilladelse. Der findes dog forskellige undtagelser fra kravet om dispensation.
Skovbyggelinjen skal sikre det frie udsyn til skoven og skovbrynet og sikre, at skovbryn bevares som værdifulde levesteder for plante- og dyreliv. -
Hvordan håndteres forurening i området?
I forbindelse med ændring af arealanvendelsen vil der blive taget hånd om jordforureningen, så den ikke medfører en risiko for de kommende brugere af arealet eller grundvandsressourcen.Hvilken slags forurening er der på området?
Der er registreret oliestoffer, tungmetaller og klorerede opløsningsmidler over miljøstyrelsens grænseværdier, og dele af ejendommen er kortlagt som forurenet på den baggrund.Det undersøges om der kan være PFAS. Kommunen har på nuværende tidspunkt ikke oplysninger fra Forsvaret om, at der har været brandøvelsesplads på ejendommen.
Hvordan vil I håndtere regnvandet?
Det skal der findes løsninger på, og der er mange løsningsmuligheder. Kommunen kan i lokalplaner stille krav til, hvor meget vand, der må ledes bort i ledninger og hvor meget der må befæstes. Regnvand kan måske blive til en attraktion i området. -
Områdets navn?
Det er der ikke taget endelig stilling til, så har du nogen forslag, er du velkommen til at sende det til kommunen. Freja Ejendomme har Jonstrup Skovby på idélisten, fordi bebyggelsen kommer til at ligge omgivet af skov.Bliver området miljøcertificeret?
Freja ønsker at fremme bæredygtighed i sine projekter og der vil derfor blive udarbejdet en bæredygtighedsstrategi for Jonstruplejren. Om denne munder ud i en certificering er endnu for tidligt at sige noget om.
Er området åbent for offentligheden nu?
Området er endnu ikke åbent for offentligheden.