Sådan bliver du frivillig

De frivillige har forskellige grunde til at være frivillig. Mange vil gøre en forskel og være til nytte for andre. Måske brænder de for en særlig sag. Men også et forbedret CV, kompetenceudvikling og fællesskab kan være en årsag til at engagere sig.

Om du vil være besøgsven, lektiehjælper, indsamler, spejderleder eller noget helt andet - det er helt op til dig. Det er bare vigtigt, du finder dit rette match.

Du kan søge blandt vores mange foreninger i Foreningsservice og kontakte dem direkte, hvis du finder noget af interesse. 

Du har også mulighed for at kontakte vores kulturinstitutioner. Særligt Ballerup Museum og Ballerup Bibliotekerne søger ofte frivillige.

Rådgivningstilbuddet Headspace Ballerup søger frivillige. Se her hvordan du kan blive frivillig hos dem og gøre en forskel.

Du møder måske frivillige i din hverdag i fx nødhjælpsbutikkerne i gågaden eller lignende. Er det noget for dig, så stik hovedet ind og spørg, hvordan du bliver frivillig hos dem.

Du kan også gå på jagt efter et job som frivillig i den nationale database frivilligjob.dk.

Du er også velkommen til at kontakte Frivillighedsrådet og Frivillighedskoordinatoren via kultur@balk.dk, hvis du ikke kan finde det rette match. Så kan du hente råd og vejledning her.