Advarsel ikon

Coronavirus

Følg med i hvordan den aktuelle situation påvirker Ballerup Kommune

grundlovsceremoni

25 borgere blev danske statsborgere på en solbeskinnet grundlovsdag

Lørdag den 5. juni deltog 25 Ballerup-borgere i Ballerup Kommunes grundlovsceremoni

Foto: Borgmester Jesper Würtzen (A) holder tale for ansøgere og deres pårørende ved lørdagens grundlovsceremoni

- Der er et yndigt land, det står med brede bøge…

Adam Oehlenschlägers velkendte sang, der priser dansk natur, historie og fædreland, var med til at sætte et flot og højtideligt punktum for Ballerup Kommunes grundlovsceremoni, der blev afholdt lørdag den 5. juni – ganske symbolsk på netop grundlovsdag.

Det var anden gang, at Ballerup Kommune afholdt grundlovsceremoni, og ceremonien er sidste trin for ansøgere, der ønsker dansk statsborgerskab, og deltagelse i ceremonien er en betingelse for at kunne opnå statsborgerskabet.

Læs mere: Hvad er en grundlovsceremoni? (link til Udlændinge- og Integrationsministeriet)

Med en solskinsbeklædt Damgårdsparken som smuk kulisse skrev de 25 Ballerup-borgere under overværelse af borgmester Jesper Würtzen (A) under på, at de vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper - herunder det danske demokrati.

Da underskrifterne fra både borgmester og ansøger var sat på papiret, blev der ønsket tillykke og klappet af hver eneste – nu danske statsborger. En kendsgerning der fik smilene hos ansøgere og deres indbudte familiemedlemmer til at stråle om kap med juni-solen.

Den næste ceremoni i Ballerup Kommune finder sted i august måned.

SOCIALE MEDIER