Ældresagen står klar med en hjælpende hånd på vaccinecentret

Ældresagen står klar med en hjælpende hånd på vaccinecentret

Borgerne har stor glæde af, at frivillige fra Ældresagen tager sig tid til at være ledsagere til vaccination.

Foto: Laila, der er frivillig hos Ældresagen, hjælper her Jørgen gennem vaccinecentret i Ballerup. 

Siden februar har Ballerup Kommunes vaccinekoordinerende team haft et tæt samarbejde med Ældresagen i Ballerup via lokalformand Henning Broman og Ingrid Jensen, som er leder af Ældresagens besøgstjeneste og koordinator for de frivillige. Ældresagen tilbyder nemlig ældre borgere i Ballerup Kommune hjælp i forbindelse med vaccination mod Covid-19.

Kommunen har fået tildelt omkring 50 vaccinetider om ugen fra Region Hovedstaden i det regionale vaccinecenter i Ballerup. 

- Her har vi kunnet booke tider til borgere, som af forskellige fysiske eller psykiske årsager ikke selv kan komme til og fra vaccinecenteret og som har brug for ledsagelse på vaccinecenteret. Vi har indtil nu kunnet hjælpe omkring 250 borgere på denne måde, og langt de fleste er blevet ledsaget af hjemmeplejen. Men behovet for ledsagelse er større end vi først troede, bl.a. på grund af de ukendte omgivelser der for borgerne er på vaccinecenteret. Her er Ældresagen simpelthen guld værd! De stiller op med meget engagerede, smilende og hjælpsomme frivillige, som sørger for den ekstra tryghed, det giver borgerne at blive ledsaget og holdt med selskab igennem centeret og hele vaccinationsprocessen, fortæller Sofie Kristiansen Grønfeldt, som står for Ballerup Kommunes koordinering af vacciner. 

Kaffe og varme til de frivillige

Der har været mange kølige og våde dage foran vaccinecentret, og derfor valgte kommunen efter aftale med vaccinecentret at sætte en vogn op med varme, lys og strøm. Så kan de frivillige få en tør og varm pause, og der er også sørget for kaffe og te. Personalet fra de øvrige kommuner er inviteret til at bruge vognen, når de har timeslots til vaccine af deres ældre borgere, og de har taget glade imod tilbuddet.
 

Her er både Laila fra Ældresagen, Sofie fra Ballerups vaccinekoordinering og Arne og Jette fra Ældresagen klar til at svare på spørgsmål og følge borgerne til vaccination. Foto: Bo Helsted. 

Ældre borgere i Ballerup Kommune, som af forskellige årsager stadig mangler deres vaccination, men har svært ved at få en tid eller har brug for hjælp i forbindelse med vaccinationen, kan stadig ringe til Borgerservice og få hjælp.