Ikon for information

Rådhus og Borgerservice holder lukket 1. maj

Ballerup Rådhus og Borgerservice holder lukket onsdag den 1. maj. Vi er klar igen torsdag den 2. maj. 

Skal du bruge en digital selvbetjeningsløsning, kan du finde en oversigt her

Årets priser på kultur- og fritidsområdet er uddelt

Årets priser på kultur- og fritidsområdet er uddelt

Borgmester Jesper Würtzen var vært fra en tom sal på rådhuset og satte scenen for årets uddeling torsdag aften, der pga. COVID-19 ikke kunne gennemføres som normalt på Baltoppen LIVE. Til gengæld kunne prisuddelingen opleves online hjemme fra stuen.

Først blev årets prestigefyldte Robert-priser uddelt til den danske filmbranche via online kommunikationsplatformen Teams, og så blev de mange kultur- og fritidspriser i Ballerup Kommune uddelt ved en online-premiere torsdag aften. 

Første prismodtager var Thomas Silfen, formand for Ballerup Esport, der blev årets leder for øvrige foreninger. 

- Ballerup Esport er en hurtigt voksende Esports-forening. I har fokus på fælleskab, tryghed og udvikling inden for Esport, og arbejder for at blive en af landets bedste talentudviklingsmiljøer, fortæller Jesper Würtzen i sin tale, som en stolt Thomas Silfen oplevede via iPad. 

Årets leder for idrætsforeninger er Hanne Malmberg fra DBC. 

- Cykelsporten har fyldt meget i dit voksenliv. Når du ikke selv har siddet i sadlen, har du fulgt din søn til cykeltræning eller været træner for andre cykelryttere, lød Jesper Würtzens indledning på talen, som Hanne Malmberg oplevede fra hjemmebanen i Ballerup Super Arena. 

Som noget helt nyt gives en pris til to unge frivillige inden for idræt og øvrige foreninger. Årets unge frivillige fra øvrige foreninger blev givet til Emilie Hyllested Andersen fra Ballerup Spejdergruppe DDS, og Årets unge frivillige fra idrætsforeninger er Simone Thornholm fra DBC. 

- Jeg er blevet helt rørt af de fine ord, de siger om mig ude i verden, siger en meget stolt Emilie Hyllested Andersen efter, at Jesper Würtzen har afsluttet sin tale med et leve. 

- Jeg håber, jeg skal være herude i rigtig mange år, for det er sådan en glæde at være sammen med børnene i alderen 9-14 år. Det beriger mig rigtig meget”, fortæller Simone Thornholm med diplom, skulptur og blomster i favnen. 

Herudover blev årets kulturpris og talentpris givet, som i år blev grebet lidt anderledes an med en længere nomineringsproces. Alle nominerede er blevet præsenteret i Ballerup Bladet. Kulturudvalgsformand Charlotte Holtermann og Direktør Morten Skovboe fra Danske Bank afdeling Ballerup, satte hver for sig scenen for uddelingen og fortalte også, at der med de to priser følger 15.000 kr. fra Danske Bank i Ballerup.

Charlotte Holtermann afslørede de to vindere på Oscar-vis ved at åbne en kuvert og afsløre indholdet. Vinderen af Talentprisen 2021 blev bandet MASK, der tydeligvis blev meget overraskede og rørte. Baghuset LIVE fik Kulturprisen 2021, og den stolte bestyrelse modtog glædestrålende nyheden ude foran Baghuset. 

Afslutningsvis uddelte Jesper Würtzen Team Ballerup-midler til eliteidrætsforeningerne, som er sponsoreret af en række virksomheder hjemmehørende i kommunen. 130.000 kr. blev det til hver af de fem foreninger, der deltager i samarbejdet. Det drejer sig om Svømmeklubben Triton, BMS Basket, DBC, Ballerup Skovlunde Fodbold og Ballerup Skytteforening.

Du kan se billeder af alle vinderne nedenfor eller opleve prisuddelingen online her: https://ballerup.dk/prisuddeling

 

Thomas Silfen, vinder af Årets leder - øvrige foreninger:

 

Hanne Malmberg, vinder af Årets leder - idrætsforeninger: 

 

Emilie Hyllested Andersen, vinder af Årets unge frivillige - øvrige foreninger:

 

Simone Thornholm, vinder af Årets unge frivillige - idrætsforeninger:

 

MASK, vinder af Talentprisen 2021:

 

Baghuset LIVE, vinder af Kulturprisen 2021: