Ballerup i top tre life science

Ny analyse placerer Ballerup i top tre over life science-kommuner

En af EUs førende og største life science-klynger, dansk-svenske Medicon Valley, har udviklet sig til en vækst- og jobsucces. Der sker mange milliardinvesteringer, som ventes at skabe fortsat vækst i Greater Copenhagen-regionen, og virksomhederne i Ballerup Kommunes spiller en stor rolle, viser en ny analyse.

I en ny analyse fremgår det, at den danske life science-sektor er langt større end hidtidig anslået, og der er særdeles positive vækstrater hele vejen rundt, både i forhold til investeringer, vækst i virksomheder og antallet af ansatte inden for life science.

Et treårigt analysearbejde i projektet Greater Copenhagen Life Science Analyse Initiative, der drives i samarbejde mellem Medicon Valley Alliance og Øresundsinstituttet med finansiering fra Interreg, Region Sjælland og Region Skåne, er færdigt og konklusionerne er blevet præsenteret i dag. Læs analysen her (åbner i nyt vindue).
 

Ballerup Kommune er en stærk life science-kommune

Analysen viser, at Ballerup Kommune ligger på en flot tredjeplads blandt kommunerne i Greater Copenhagen med knapt 8.000 life science-job, hvilket er en vækst på 25% over de sidste 5 år. Derudover ligger der nye investeringer fra LEO Pharma på DKK 1,5 mia. og Novo Nordisk i Måløv på DKK 500 mil, som er med til at bidrage til en fortsat udvikling og vækst i Ballerup og hele life science-klyngen.

”Det er måske overraskende for mange, at Ballerup Kommune snapper hovedstaden i haserne i konkurrencen om at være den næststørste life science-kommune efter Gladsaxe.  Men når de små københavnsbaserede start-ups vokser sig større, så er Ballerup jo et attraktivt alternativ, hvor der både er plads til at vokse og et eksisterende life science-miljø. Og det er de samme elementer, som gør Ballerup interessant for udenlandske virksomheder, der vil slå sig ned i Danmark”, siger CEO i Medicon Valley Alliance Anette Steenberg.

Life science Ballerup i top tre

Billede fra analysen: De danske kommuner i Medicon Valley med antallet af jobs inden for life science.

Kildedal styrker life science-klyngen

I Ballerup Kommune er der mange virksomheder inden for tre store erhvervsklynger; fintech, it/teknologi og life science, og det er en position vi ønsker at fastholde og understøtte, bl.a. med udviklingen af den nye by Kildedal.

”Det er opløftende at se, hvordan life science-industrien fortsætter den flotte udvikling, som nu har stået på over en årrække. Det er naturligvis vigtig for Danmark som nation, at vi fastholder og udbygger vores position som en af verdens førende life science-nationer. I den sammenhæng er det også relevant at fremhæve Kildedal – Ballerup Kommunes og PensionDanmarks – ambitiøse byudviklingsprojekt, hvor boliger og life science-erhvervet kommer til at eksistere side om side”, fortæller direktør for bl.a. byudvikling og erhverv i Ballerup Elisabeth Gadegaard Wolstrup og fortsætter:

”Erhvervsvisionen er at skabe et innovationsdistrikt, hvor life science-virksomheder i alle størrelser kan trives og skabe morgendagens sundhedsløsninger i fællesskab. På den måde skal Kildedal være med til at løfte life science-industrien til nye højder.”

Medicon Valley Alliance finder Kildedal interessant og bakker op om, at Ballerup Kommune styrker life science-klyngen:

”Som vores analyse viser, så er life science en dynamo for vækst og jobskabelse. Ballerup har allerede et godt forspring i forhold til de fleste andre kommuner på life science, og det kan man jo ligeså godt udnytte. Og så kan man jo arbejde for, at flere af de ofte forholdsvis vellønnede ansatte også bosætter sig i kommunen og er med til at styrke skattegrundlaget til fælles gavn og glæde for alle byens borgere”, siger Anette Steenberg.

Ballerup Kommune oplever i øjeblikket en stor interesse for Kildedal og er i dialog med både internationale og nationale investorer i forhold til udviklingen af området.