kunst

Børn og blomster i fuldt flor

Et større kunstprojekt har foldet sig ud i børnehusene i Distrikt Baltorp. Med blomster som omdrejningspunkt fik de største børn mulighed for at opleve og selv at skabe kunst.

Femten børn fra Børnehuset Askelundens storbørnsgruppe er på besøg i Billedskolens lokaler på Ballerup Musik- og Kulturskole hvor bordene bugner af kreative materialer. En pige klipper dybt koncentreret i et stykke papir, mens tungen meddirigerer saksen, så den følger stregerne på papiret. 

Blomster som omdrejningspunkt

Børnene skaber deres egne fantasiblomster som en del af et stort kunstprojekt på tværs af alle børnehuse i Distrikt Baltorp. Projektets overordnede tema er blomster og omfatter alle de store børn, der skal i skole næste år. 

- Temaet opstod, fordi børnene blandt andet skal opleve kunstmuseet ARKENS store særudstilling, der viser blomstens rejse i kunsten fra 1800-tallet og til nu. Børn oplever kunst på forskellig vis og vi er nysgerrige på deres opdagelser. Hvordan de oplever at møde kunstens fortolkning af blomster og selv at opleve at arbejde med kunst og blomster, fortæller Jesper Knøsgaard Kristensen, der er pædagogisk leder i Askelunden og en af initiativtagerne til projektet.
Arbejdet bakkes op af blandt andet Kulturtjenesten i Ballerup Kommune, Billedskolen og Skoletjenesten i Pederstrup.  

Vigtige snakke

Tilbage på værkstedet på Billedskolen er blomsterproduktionen i fuld gang. Der bliver lystigt diskuteret, hvilke farver man kan og ikke kan benytte til en fantasiblomst, om det er en god idé at tegne på sin blomst med en tusch, hvad en piberenser nu er for noget og så er der også en stor nysgerrig omkring, hvad Billedskolen egentlig er for en størrelse. 

- Er det en rigtig skole?, spørger en af drengene, og får en god snak med den nærmeste sidemakker og en pædagog om forskellen på en billedskole og på at gå i skole. 

- Børnene skal have mulighed for at fordybe sig i at kreere deres eget lille værk og at arbejde med forskellige materialer. Ud over fordybelse skal der være tid til de vigtige snakke, som der er omkring bordet og til at have det rart, fortæller Mette Gitz-Johansen, leder af Billedskolen.

Festlig afslutning

Ud over en værkstedsdag på Billedskolen og et besøg på ARKEN, består projektet også af et maleværksted og et besøg i Pederstrup. Projektet munder ud i en fernisering på Ballerup Bibliotek, hvor børnene fremviser deres kunst. Ferniseringen åbnes på festligste vis af borgmesteren. 

 

SOCIALE MEDIER