Borgere fremlægger forslag vedr. Jonstruplejren

Borgere fremlagde idéer til udviklingen af Jonstruplejren

Emner som trafik, natur og bebyggelse var på tapetet, da medlemmer fra Kommunalbestyrelsen mødte op i Atriet på Ballerup Rådhus for at høre fremlæggelser af engagerede borgeres idéer og forslag til udvikling af Jonstruplejren.

Torsdag aften mødtes borgere, der havde deltaget i temaworkshops, med medlemmer fra Kommunalbestyrelsen for at fremlægge deres idéer og forslag til håndtering af trafik, natur og bebyggelse i Jonstruplejren.

I alt fremlagde 13 grupper deres idéer, og bagefter var der mulighed for dialog og opklarende spørgsmål fra medlemmerne af Kommunalbestyrelsen.

”Vi føler os hørt, og så må vi jo se bagefter, om vi også er blevet hørt, når vi kommer til den anden ende. Nu har vi fået chancen for at blive hørt, og den har vi grebet”, fortæller nabo til Jonstruplejren Jacob Thorhauge, der havde deltaget i alle tre temaworkshops og var med til at fremlægge idéer.

Borgerne i lokalområdet er meget engagerede

Jonstruplejren skal udvikles fra et lukket kaserneområde til et grønt og attraktivt boligområde. Ballerup Kommune har derfor igangsat en proces med fokus på tidlig borgerinddragelse, hvor borgere i løbet af en syv uger lang forudgående høring har mulighed for at komme på gåtur i Jonstruplejren, stille spørgsmål til processen, deltage i workshops om trafik, natur og bebyggelse samt indsende høringssvar.

Og dét har vist sig at være en god idé, for borgere i lokalområdet til Jonstruplejren er meget engagerede i hele processen. 150 deltog i gåturen i starten af september, og mellem 20 og 40 borgere har deltaget i hver af de tre temaworkshops.

”Det var dejligt at mærke energien fra borgerne, der brænder for det område, der skal være deres nabo i fremtiden. De er gået engagerede ind i processen med deres viden fra arbejde- og uddannelsesområder og ikke mindst deres store interesse for, at Jonstruplejren skal blive et godt område at bo i, der skal spille sammen med naboer og naturen. Jeg fornemmer, at borgerne synes de bliver hørt og taget alvorligt”, sagde borgmester Jesper Würtzen efter mødet på Ballerup Rådhus.

Der er følelser på spil

Torsdag aften mødtes omkring 50 borgere sammen med medlemmer af Kommunalbestyrelsen til fremlæggelsen af idéer og forslag. De fleste af borgerne havde deltaget i de tre temaworkshops, som både havde bragt smil og bekymringer frem.

”Det har været en god proces. At få inddraget borgerne på denne måde er ekstrem vigtig. Dem der deltager, brænder for det, og de har virkelig energien til at komme med forslag og idéer. Der har været meget energi til især temaworkshopsne, og der har været mange følelser på spil. Det har været hårdt, men det har også været sjovt at mærke, hvor meget vi har til fælles, når det kommer til stykket. Og vi har mange af de samme bekymringer, som mest går på trafikken og naturen”, fortæller en anden nabo til området Kate Svarrer, der ligeledes havde deltaget i alle tre teamworkshops og var med til at fremlægge.

Den forudgående høring løber til og med torsdag den 30. september 2021. Herefter skal alle indkomne høringssvar behandles og fremlægges politisk, hvilket sker i starten af 2022. 

Borgerfremlæggelser vedr. Jonstruplejren

Borgere ser på plancher fra de tre workshops om udviklingen af Jonstruplejren.

Borgerfremlæggelser vedr. Jonstruplejren

Borgere fremlægger deres idéer og forslag til udviklingen af Jonstruplejren.