illustration

Borgerforløb, der giver værdi

Vi har gode erfaringer med, at et Sammenhængende Borgerforløb skaber værdi for borgerne. Aktuelt samarbejder vi med omkring 300 borgere i et forløb, så de kan få bugt med problemer og komme tættere på deres mål og drømme i livet. 

I Ballerup Kommune tilbyder vi alle borgere, der har et behov og som ønsker det, et Sammenhængende Borgerforløb. 

Her bliver der sat et hold af medarbejdere fra de afdelinger og samarbejdspartnere i kommunen, som bedst kan hjælpe borgeren. Ofte er der flere problemstillinger i borgerens liv eller familie, der hænger sammen eller spænder ben for hinanden – og så er der brug for at dygtig fagpersoner inden for skole, beskæftigelse, børn & unge, handicapområdet eller andre steder kan træde til og koordinere en samlet indsats. 

- Vi kombinerer borgernes ønsker og viden om deres eget liv med vores kendskab til, hvad der kan hjælpe i en bestemt situation. Vores erfaring med at arbejde på denne måde er, at borgerne oplever, at de får støtte og hjælp på deres præmisser og på den måde, de synes er mest rigtig for dem, siger Mette Vaaben Mortensen, der er direktør i Ballerup Kommune for Voksen og Sundhed og Arbejdsmarked. 

Sammen med de borgere, der er med i et Sammenhængende Borgerforløb, bliver der lagt en plan, hvor man kan tage små skridt ad gangen mod sit mål. 

Personlige løsninger gør større gavn 

- Vi har arbejdet på denne måde i flere år. I starten skulle vi øve os i at blive bedre til at koordinere på tværs af kommunen og i at tænke i anderledes løsninger. Nu har vi fundet en form, hvor borgerne er med til at træffe beslutninger og lægge en plan for, hvad der skal ske videre frem – og vi er blevet bedre til ikke at tilbyde de vante løsninger men nogle, der er mere personlige og gør større gavn for den lige præcis den borger, vi møder. 
Og vi er klar til at give flere borgere i kommunen muligheden for at få deres sag koordineret i et Sammenhængende Borgerforløb, siger Mette Vaaben Mortensen.

 
En pjece til dig 

Vil du vide mere om Sammenhængende Borgerforløb eller kender du en, der kunne få gavn af det, så er der flere oplysninger i denne pjece. 

 

Borgernes oplevelser – på film

I to korte film fortæller borgere om hvad de har fået ud af deres forløb. Du kan desuden høre mere om, hvad et sammenhængende borgerforløb består af, og hvorfor vi synes det er vigtigt at arbejde på denne måde for bedst muligt at hjælpe borgerne i Ballerup Kommune.