penge

Budgetaftalen for 2022 er på plads

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti er gået sammen om en aftale om budgettet for 2022

Styrket fokus på klimaindsatser, flere midler til vedligeholdelse af veje, fremrykning af minimumsnormeringer samt midler til området for specialundervisning og voksen-/handicapområdet. Det er et par af nedslagspunkterne i budgetaftalen for 2022, som er blevet indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti.

- Jeg er glad for, at det igen er lykkedes at lave en bred aftale - denne gang med 23 mandater bag. Budgettet sikrer en fortsat robust økonomi i Ballerup Kommune samtidig med, at det løser udfordringerne på specialområderne for børn, unge og ældre, øger normeringerne for børn i dagtilbud og åbner op for kortere skoledage. Der er også ekstra penge til vedligeholdelsen af vores veje og fortove, og som det måske allervigtigste er der et styrket fokus på samarbejdet om klimaindsatser og på det grønne, siger borgmester Jesper Würtzen (Socialdemokratiet).

Budgettet for 2022 bliver formelt set vedtaget mandag den 11. oktober kl. 18.00. I mellemtiden arbejder parterne videre på de endelige formuleringer i aftalen. 

Øvrige parter siger om aftale

Peter Als, gruppeformand for Socialdemokratiet:
- Jeg er glad for, at de fleste partier har kunnet finde hinanden i samarbejdet om at løse udfordringerne på specialområderne for børn, unge og ældre, og at vi øger normeringerne for børn i dagtilbud, samt åbner op for kortere skoledage med kompensation til klubber og BFO’er. Alt i alt et godt budget, som på vigtige områder peger fremad.

Kåre Harder Olesen, gruppeformand for Venstre:
- Selvom der desværre heller ikke i år er flertal for en skattelettelse på trods af et meget stort tilskud fra staten, så er jeg glad for, at vi i Venstre er med i budgetaftalen, da den indeholder rigtig mange af vores ønsker, og sikrer en fortsat udbygning og vedligeholdelse af vores kommune samtidig med, at der sikres en stærk og solid økonomi i de kommende år.

Michael Jensen, gruppeformand for Dansk Folkeparti:
- Vi er tilfredse med resultatet, og vi er blevet hørt på afgørende punkter. Der bliver afsat flere penge til de specialiserede områder. Besparelserne, vi ikke kunne se os selv i, er ikke mere på dagsordenen. Vi har fået det, vi bad om, så vi tager ansvar igen og ser frem til at arbejde med budgettet i 2022.

Allan Kristensen, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti: 
- Vi har indgået forlig om budget 2022. Det gør vi på baggrund af de opnåede resultater i forhandlingerne, som modsvarer af de krav, vi kom med. Vi fik ikke det vigtigste krav gennemført, nemlig skattelettelser. Men vi tager ansvar, og det er hermed bevist, at vi vælger fordelen ved at være med og derigennem forsat at have indflydelse på driften af kommunen.

Ulrik Falk-Sørensen, gruppeformand for Socialistisk Folkeparti:
- SF har sat et tydeligt aftryk på næste års gode budget. Vi har fået fremrykket minimumsnormeringerne i daginstitutionerne. Dette betyder 3.6 mio. kr. mere til personale til gavn og glæde for vores børn. Derudover er vi glade for, at problemerne på det specialiserede område er løst med flere midler.