Borgmester Jesper Würtzen klipper den grønne snor til den nye el-bus.

Buslinje 142 og 145 er helt elektriske

De to buslinjer kører nu på el. Lørdag den 26. juni fik de første passagerer en forsmag på de nye el-busser, da der var grøn fejring på Skovlunde Station.

Foto: Borgmester Jesper Würtzen klipper den grønne snor til den nye el-bus.

Lokale fik en premieretur i de nye el-busser lørdag formiddag, da borgmester Jesper Würtzen klippede den grønne snor til bussen.

Med el-busser på linje 142 og 145 kører nu i alt fem buslinjer og 13 busser på el i Ballerup Kommune. De nye el-busser på linje 142 og 145 sparer os for 130 tons CO2 og 1,5 kilo sundhedsskadelige partikler i løbet af et år.

Senere på året bliver der indsat el-busser på linje 164 og biodiesel-busser på linje 143/144. Dermed vil 90 procent af de kommunalt finansierede bustimer være fossilfri – heraf næsten 80 procent på el

Fra venstre mod højre Peter Lanng Nielsen, administrerende direktør for busoperatøren Keolis, Borgmester Jesper Würtzen (A) og Jens Minnet, formand for Skovlunde Lokalråd.

Foto: Fra venstre mod højre Peter Lanng Nielsen, administrerende direktør for busoperatøren Keolis, borgmester Jesper Würtzen (A) og Jens Minnet, formand for Skovlunde Lokalråd.