just eat arrangement

Jobmatch i Ballerup: Flere hundrede ledige stillinger skal besættes

Ballerup Rådhus dannede onsdag rammen om et jobmatch-arrangement. Over 300 ledige stillinger skal besættes

Flere brancher er i øjeblikket på intensiv jagt efter mere arbejdskraft. Det gælder også take away-området, der på grund af corona har fået ekstraordinært travlt med at levere mad til døren.

Onsdag den 23. juni var ledige kandidater fra Ballerup Kommune og en række hovedstadskommuner derfor inviteret på Ballerup Rådhus. Her kunne de møde repræsentanter fra madudbringningsvirksomheden Just Eat, som lige nu har brug for at ansætte over 300 nye medarbejdere i Danmark. Håbet er, at nogle af dem kan findes i Ballerup og omegnskommunerne.

Det er Arbejdsmarkedscentret i Ballerup Kommune, der er tovholder på opgaven med at matche de ledige borgere med Just Eat, og det er der god grund til.

- Vores ypperligste opgave er at matche ledige borgere med virksomheder. Da muligheden bød sig for at hjælpe med at rekruttere i så stor en skala på én gang, sprang vi hurtigt til for at hjælpe - selvfølgelig under forudsætning af at vi kan skabe det rigtige match mellem dem og virksomheden, siger Henrik Rosenkilde, der er leder af Virksomheds- og tilbudsservice i Arbejdsmarkedscentret i Ballerup Kommune.

just eat-bil

Tværgående samarbejde og politisk fokus

300 stillinger er en ordentlig mundfuld at skulle gabe over, og derfor har Arbejdsmarkedscentret også måtte kigge ud over kommunegrænsen for at finde ledige kandidater.

- Der er tale om rigtigt mange stillinger. Vi kan ikke besætte dem alle med Ballerup-borgere. Derfor aktiverede vi vores kommunale netværk, kaldet Hovedstadens Rekrutteringsservice. De responderede positivt, og derfor var der også indkaldt flere ledige kandidater fra andre kommuner, som forhåbentlig kan se frem til et job. Vi tænker ikke i kommunegrænser i denne type af opgave. Vi hjælper hinanden på tværs og har fokus på vores fælles bedste for ledige borgere og virksomheder, siger Henrik Rosenkilde.

Også i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Ballerup Kommune er der glæde over, at Ballerup har valgt at tage stafetten og være tovholder i arbejdet med at matche ledige borgere med de mange ledige stillinger.

- Match-arrangementet er helt i tråd med Ballerup Kommunes nye beskæftigelsesstrategi. I strategien er der endnu større fokus på det virksomhedsrettede arbejde. I første kvartal af 2021 har medarbejderne i Arbejdsmarkedscentret fx haft 4000 virksomhedskontakter. Vi kan se, at det opsøgende og ihærdige arbejde virker, og jeg håber, at det lykkes at lande en masse jobaftaler i forlængelse af match-arrangementet, siger Johan Müller (A). Han er medlem af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Ballerup Kommune og var selv tilstede ved onsdagens arrangement.

Just-Eat er i øjeblikket 900 medarbejdere i Danmark, men virksomheden forventer at være cirka 2000 ved årets udgang – og 300 af dem skal altså findes nu.